Gabriel Sîncrăian, descalificat de la JO pentru dopaj: Halterofilul a pierdut medalia de bronz

Gabriel Sîncrăian, descalificat de la JO pentru dopaj: Halterofilul a pierdut medalia de bronz

Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat, joi, că halterofilul român Gabriel Sîncrăian a încălcat normele antidoping în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro şi a fost descalificat, iar medalia sa de bronz a fost anulată.

Sîncrăian a fost testat pozitiv la testosteron.

Alături de român au mai fost sancționați Tomasz Zielinski (Polonia, testat pozitiv la norandrosteron), Izzat Artykov (Kîrgîstan, la stimulant pe bază de stricnină), Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia, testat pozitiv la testosteron).

”Aceşti sportivi au comis o încălcare a regulilor antidoping la Jocurile Olimpice, astfel că au fost descalificaţi, iar rezultatele lor anulate”, a anunţat, joi, IWF, care a adăugat că nu va face alte comentarii pe această temă până la închiderea oficială a acestor cazuri, scrie news.ro.

După ce Sâncrăian a pierdut bronzul de la JO, România rămâne cu patru medalii cucerite la Rio, una de aur, una de argint şi două de bronz, fără a coborî de pe locul 47 al ierarhiei mondiale a medaliilor. România a obţinut aurul prin echipa feminină de spadă, argint la tenis prin Horia Tecău şi Florin Mergea, bronz la canotaj 8+1 şi la lupte (Albert Saritov).

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu