Gheorghe Hagi a renunțat la postul de manager de la Viitorul Constanța. Care a fost mesajul „Regelui”

Gheorghe Hagi a renunțat la postul de manager de la Viitorul Constanța. Care a fost mesajul „Regelui”
foto: Facebook

Gheorghe Hagi a anunțat că a decis, duminică, să se retragă din funcția de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanța, cu care ocupa în prezent primul loc din play-out-ul Ligii 1 și alături de care a câștigat în trecut campionatul, Cupa și Supercupa României.

Gheorghe Hagi a renunțat la postul de manager de la Viitorul Constanța. Care a fost mesajul „Regelui”

Astăzi, 2 august 2020, am decis să mă retrag din funcția de manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanța, de pregătirea căreia m-am ocupat în perioada septembrie 2014 – 01 august 2020 și alături de care am trăit, pe banca tehnică, cele mai frumoase momente din această carieră prin câștigarea campionatului României, a Cupei României și Supercupei României.

Voi rămâne în continuare în cadrul Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi, unde alături de directorul tehnic voi coordona conceptul tehnic al Centrului de copii și juniori.

Împreună cu președintele clubului va trebui să găsim în zilele următoare un nou manager tehnic pentru FC Viitorul Constanța, pentru ca acesta să aibă timpul necesar de a-și cunoaște echipa, jucătorii, până la începerea noului sezon al Ligii 1.

Gheorghe Hagi pleacă de pe banca lui Viitorul, care conduce autoritar play-out-ul. Știm deja prima retrogradată

Decizia lui Gheorghe Hagi vine într-un moment în care play-out-ul Ligii 1, unde Viitorul este pe prima poziție, a dat prima retrogradată a actualei ediții de campionat, Chindia Târgoviște, care a pierdut pe terenul lui Poli Iași și nu mai are nicio șansă matematică la salvare. Într-o situație complicată este și Dinamo București, care abia duminică revine pe teren, în compania lui FC Voluntari, după o pauză de aproape o lună ca urmare a cazurilor confirmate de COVID-19 de la echipă.

„Trebuie în mod urgent acționat sub forma adoptării unor măsuri, care pe de o parte să limiteze extinderea la nivelul întregii ligi a acestui focar existent deja la două cluburi, iar pe de altă parte trebuie dispuse, din punctul meu de vedere, niște măsuri care să corecteze comportamentul participantelor în această competițe. La începutul competiției, am elaborat un set de norme cuprinse în ordine ale ministrului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății, care practic descriau într-un mod imperativ modul în care se stabilesc și se respectă regulile după care, nu numai fotbalul, întreg sportul românesc poate funcționa în vremuri de pandemie. Într-adevăr, s-ar putea ca pentru unii să fi fost oarecum ciudate – cu siguranță, au fost noi – dar această pandemie ne obligă pe toți să ne adaptăm modul de a trăi, modul de a lucra, modul de a relaționa în societate și, bineînțeles, modul de a face sport. Aceste reguli descriau foarte clar și fără echivoc modul în care cluburile și organizatorii acestei competiții erau obligate să se asigure că aceste norme sunt asumate, că jucătorii, stafful tehnic și toți participanții se supun acestor norme, le respectă și în felul acesta se protejează”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, pe fondul focarelor din Liga 1.