Vedeta fotbalului mondial se întoarce la școală la 43 de ani: ‘Părinţii mei mă bat la cap să termin liceul’

Vedeta fotbalului mondial se întoarce la școală la 43 de ani: 'Părinţii mei mă bat la cap să termin liceul'
Foto: Facebook / Gianluigi Buffon

Sportul de performanță cere sacrificii și de multe ori cei care practică o disciplină sportivă la cel mai înalt nivel își neglijează studiile. Este și cazul legendarului portar Gianluigi Buffon. La 42 de ani, fotbalistul lui Juventus nu a reușit să își termine liceul.

Gianluigi Buffon nu are liceul terminat

Gianluigi Buffon a ajuns la aproape 43 de ani, și-a prelungit recent contractul cu Juventus, dar are o mare dorință în afara fotbalului: să termine liceul.

Portarul a povestit că și părinții săi îl bat la cap de vreo 20 de ani să își termine cel de-al cincilea an de liceu pentru a putea da Bacalaureatul.

„Când mă voi retrage, îmi voi lua un an sabatic, în care să mă pot dedica mie şi familiei mele. Voi termina al cincilea an (n.r. de liceu). Părinţii mei mă bat la cap să fac asta de 30 de ani” -Gianluigi Buffon, conformCorriere della sera.

Portarul lui Juventus nu a spus și când se va retrage din fotbal. Momentan este unul dintre cei mai consacrați fotbaliști și om de bază în echipa italiană.

Gianluigi Buffon: Sunt trei lucruri în viață care mă fac să mă simt bine

Acesta a mai declarat pentru presa italiană că sunt trei lucruri în viața sa care îl fac să se simtă bine: familia, fotbalul și experimentarea lucrurilor noi.

„Sunt trei lucruri în viaţă care mă fac să mă simt bine: relaţia cu familia, să-mi fac bine treaba şi să învăţ lucruri noi”, a completatBuffon.

Cariera lui Gianluigi Buffon

Gianluigi”Gigi”Buffon este născut la 28 ianuarie1978 în Italia. Evoluează pe postul de portar la clubul italian Juventus. Este considerat a fi unul dintre cei mai buni portari din toate timpurile. El a fost nominalizat de patru ori în cariera sa ca Portarul Anului.

De asemenea, este jucătorul cu cele mai multe selecţii laEchipa naţională de fotbal a Italiei, potrivit Wikipedia.

Buffon provine dintr-o familie de sportivi. Mama sa, Maria Stella Masocco, a fost campioană la aruncarea discului, tatăl său, Adriano, a fost aruncător de greutate, două surori ale sale, Veronica şi Guendalina sunt jucătoare de volei şi unchiul său a fost un jucător de baschet.

Buffon a fost căsătorit cu manechinul ceh Alena Seredova. Împreună au doi fii.

Acesta și-a început cariera în 1991, la 13 ani, la academia de fotbal a Parmei.În 1995, la vârsta de a 17 ani, a semnat primul contract de profesionist cuParmaşi a debutat contra luiAC Milan. În cel de-al patrulea sezon la Parma a câştigat Cupa UEFA.

În august 2005 s-a accidentat la un meci amical cu AC Milan, în care şi-a dislocat umarul, ratând astfel Supercupa din acel an.După o operatie reuşită a revenit în luna noiembrie, reaccidentându-se până în ianuarie.

În 2006 a retrogadat cu Juventus înSerie Bdupăscandalul Calciopoli. A avut oferte de la AC Milan şi de la AS Roma, dar a decis să rămână la Juventus, decizie care l-a făcut şi mai popular prin rândul fanilor.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat pe tot parcusul Congresului PNL (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)