Gică Hagi, la un pas să câștige Balonul de Aur. Momentul care i-a năruit visul

Gică Hagi, la un pas să câștige Balonul de Aur. Momentul care i-a năruit visul

Gică Hagi (55 de ani) este considerat cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, de mulți fani ai „sportului rege”. Cel poreclit „Maradona din Carpați” ar fi putut bifa o performanță unică pentru un jucător român.

Marele regret al lui Gică Hagi este faptul că nu a reușit să câștige Balonul de Aur. Performanța de la Campionatul Mondial din 1994 a fost decisivă, a dezvăluit „Regele”.

Mai precis, dacă România ar fi trecut de Suedia în sferturile Mondialului american, Hagi ar fi primit „Balonul de Aur”. Din păcate, trupa condusă de către Anghel Iordănescu a pierdut la loviturile de departajare.

Înfrângerea cu Suedia, moment decisiv pentru Gică Hagi

„Înaintea meciului cu Suedia, din sferturi, a venit la mine un oficial FIFA și mi-a spus că, dacă reușim să ne batem și să ne calificăm, voi lua Balonul de Aur.Pe locul doi ar fi fost Romario, pe trei Stoichkov și Baggio”, a dezvăluit Hagi, într-un interviu acordat pentru Sports Festival.

În 1994, bulgarul Hristo Stoicikov a câștigat „Balonul de Aur”, urmat de Roberto Baggio și Paolo Maldini. Gică Hagi a ocupat locul al 4-lea, la egalitate cu suedezul Tomas Brolin.

Urmăriți B1TV.ro și pe