Gigi Becali exultă, transferul lui Florin Tănase s-a rezolvat / Va fi al doilea cel mai valoros jucător de la Shanghai Port

Gigi Becali exultă, transferul lui Florin Tănase s-a rezolvat / Va fi al doilea cel mai valoros jucător de la Shanghai Port
Foto: Facebook Echipa națională de fotbal a României

FCSB, vicecampioana în exercițiu, nu are parte de un început bun de sezon, acolo unde a strâns doar un punct în întrecerea internă, după primele două etape, și a făcut pas greșit în manșa tur din Conference League.

Gigi Becali, finanțatorul roș-albaștrilor, a acționat după rezultatele nefaste, și l-a instalat în funcția de antrenor pe Nicolae Dică, iar în cursul zilei de miercuri a anunțat că a reușit să îl vândă pe internaționalul român Florin Tănase în schimbul a 3 milioane de euro, sumă pe care bucureștenii o vor folosi pentru întărirea bugetului.

Florin Tănase se desparte de FCSB

Florin Tănase (27 de ani), golgeterul ultimelor două ediții de Liga 1, se va despărți în această vară de gruparea din capitală și își va pune semnătura pe un contract cu echipa chineză Shanghai Port, acolo unde, cu o cotă de piață de 5,5 milioane de euro, va fi al doilea cel mai valoros jucător din lot după brazilianul Oscar, căpitanul echipei, cotat la 15 milioane de euro.

Gigi Becali este cel care a anunțat că mutarea se va perfecta, urmând ca Tănase să plece chiar azi în China, iar în urma tranzacției va primi 3 milioane de euro. La rândul lui, Tănase va avea un salariu anual de un milion de euro.

Tănase va semna cu vicecampioana din China

Shanghai Port are în palmares un singur titlu de campioană, cucerit în anul 2018, în timp ce în ediția precedentă a terminat la fel ca FCSB, pe locul secund.

În actualul sezon competițional, după 10 etape, noua echipă a lui Tănase a acumulat 16 puncte și este pe locul 7 în clasament.

„Da, e gata. El va avea un milion de euro salariu, plus bonusuri: 10.000 de euro în funcție de meciurile jucate. Noi nu avem bonusuri, doar cele 3 milioane de euro.

Sunt liniștit, aveam un stres cu salariul său, primea 30.000 de euro, cu taxe ajungeam la 40.000. Am scăpat de 40.000, iau 3 milioane, acum am scăpat de stresul de a da bani din buzunar”, a declarat Gigi Becali la Pro Arena.

Urmăriți B1TV.ro și pe