Halep şi Begu îi răspund Soranei Cîrstea, după declaraţiile care au provocat tensiuni în echipa României

Halep şi Begu îi răspund Soranei Cîrstea, după declaraţiile care au provocat tensiuni în echipa României
Foto: Irina Begu / Facebook

Echipa de Fed Cup a României părea că stă pe un butoi de pulbere înaintea meciului cu Elveţia, de la la Cluj.
Sâmbătă, echipa noastră a făcut un pas important spre calificarea în Grupa Mondială I a Fed Cup, după ce Simona Halep şi Irina Begu au câştigat primele meciuri ale întâlnirii cu Elveţia, dând impresia că au trecut peste tensiunile apărute după ce Sorana Cîrstea nu a fost aleasă să joace în acest baraj.

Vineri, Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei noastre, a anunţat că Simona Halep, nr.1 în clasamentul WTA, și Irina Begu, vor fi principalele jucătoare ale României, fapt care a deranjat-o vizibil pe Sorana Cârstea.

„Căpitanul decide. Atât timp cât am fost sănătoasă, m-am prezentat și m-am pus în slujba echipei. Sunt aici, dacă vrea să joc la simplu, joc la simplu. Dacă are nevoie să joc la dublu, joc la dublu. Dacă are nevoie să bat din palme, bat din palme”, a declarat Sorana Cârstea (Detalii AICI).

La conferinţa de presă care a urmat victoriei cu Viktorija Golubic, Simona Halep a dat asigurări că nu există tensiuni în cadrul echipei.
„Ședința cu echipa a fost înainte de tragerea la sorți, nu după. Cred că s-a explicat foarte bine care a fost tactica. Toată lumea este OK și nu e nicio tensiune între noi”, a spus liderul mondial.

Şi Irina Begu, învingătoare în meciul cu Timea Bacsinszky, a vorbit despre posibilele neînţelegeri dintre jucătoarele din echipă.
„Cred că s-a vorbit foarte mult pe tema aceasta şi, sincer, este diferenţă de patru locuri între noi (Begu este nr. 38 în ierarhia WTA, n.r.). Noi, sau eu cel puţin, niciodată nu ne-am gândit că ea e cu patru locuri în faţă. Căpitanul decide. Dânsul a ales ca eu să joc şi sunt sigură că Sorana a înţeles acest lucru şi, până la urmă, important e că echipa a câştigat”, a spus Begu, conform digisport.ro.

De altfel, starea de spirit a Soranei Cîrstea pare să se fi schimbat. Sâmbătă, ea a fost surprinsă binedispusă de camerele TV. Mai mult, există şanse să o vedem duminică pe teren, în urma unei discuții pe care a avut-o cu căpitanul Florin Segarceanu.