Helmuth Duckadam propune 3 nume de selecționeri, înlocuitori pentru Mirel Rădoi: „Unii se vor supăra pe mine”

Helmuth Duckadam propune 3 nume de selecționeri, înlocuitori pentru Mirel Rădoi: „Unii se vor supăra pe mine
Helmuth Duckadam

Helmuth Duckadam crede că este nevoie de o schimbare radicală la echipa națională a României. „Eroul de la Sevilla” se așteaptă ca în locul lui Mirel Rădoi să vină un antrenor cu multă experiență.

Propunerile lui Helmuth Duckadam pentru banca naționalei sunt Cosmin Olăroiu, Gică Hagi și Ladislau Boloni.

„Rădoi le-a dat celor de la Federație răgaz să-și caute antrenor pentru baraj, pentru că eu sunt convins că ne vom califica. Și o lună contează. Un antrenor, dacă vrei să-l angajezi, poate în această perioadă își găsește un contract și nu mai vine la națională. Cât privește decizia lui Mirel, eu cred că și-a calculat-o foarte bine.

Se gândește la CV-ul lui, a ratat un baraj cu Islanda și cunoscând foarte lotul echipei naționale a realizat că avem șanse foarte mici ca să putem trece de ambele baraje care ne așteaptă. Nu ar fi fost ok pentru CV-ul lui. Federația ar trebui să se gândească pentru lotul echipei mari la un antrenor cu experiență, un antrenor care să nu-și mai urmărească CV-ul, iar aici am trei exemple – Olăroiu, Hagi, Boloni”, a declarat Helmuth Duckadam, pentru Digi Sport.

Helmuth Duckadam nu este de acord cu abordarea lui Răzvan Burleanu

În opinia lui Duckadam, FRF ar trebui să abordeze o strategie pe termen lung pentru echipa națională.

„Am văzut că, în ultimii ani, chiar dacă unii se vor supăra pe mine, antrenorii tineri au plecat la prima ofertă. Au lăsat lotul la mijloc, la final și au plecat. Ar trebui să-și schimbe și Federația atitudinea, să ofere un contract mai lung și cu obiective clare ca să nu mai bulversăm loturile naționale”, a mai punctat fostul portar.

Mirel Rădoi a anunțat că nu-și va mai prelungi contractul cu FRF după meciul cu Armenia. Angajamentul expiră în luna noiembrie. După declarațiile selecționerului, Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au convocat o ședință de urgență pentru a încerca să-l convingă pe Rădoi să rămână măcar pentru baraj, dacă „tricolorii” vor reuși să ocupe locul secund în grupa de calificare.