Horia Tecău se retrage din circuitul ATP! A ieşit din „scenă” cu o victorie

Horia Tecău se retrage din circuitul ATP! A ieşit din scenă cu o victorie
Foto: Horia Tecau / Facebook

Horia Tecău și Kewin Krawietz au obținut prima victorie la Turneul Campionilor de la Torino, joi, după ce au trecut de cuplul spaniolo-argentinian Marcel Granollers-Pujol / Horacio Zeballos, scor 6-3, 6-7 (1), 10-6.

Astfel, tenismenul român și-a încheiat cariera în circuitul masculin cu o victorie. După meci, Tecău a recunoscut că se retrage din tens. A spus că este momentul să se bucure de viață „într-un mod diferit”.

Mesaj de „Adio” jocului te tenis

Într-o carieră de 18 ani, Horia Tecău a cucerit 38 de trofee la dublu, disputând alte 24 de finale. Dintre trofeele sale cele mai prețioase sunt cele două de Mare Șlem cucerite la Wimbledon în 2015 și la US Open în 2017, ambele alături de Jean-Julien Rojer, dar și cupa de la Turneul Campionilor din 2015.

O mulţime de emoţii am acum. Sunt recunoscător. Pentru călătorie, pentru ceea ce am trăit şi oamenii pe care i-am întâlnit pe parcurs. Sportul a fost locul meu de joacă, clasa mea, m-a învăţat să visez, să cred şi să dezvolt abilităţi de viaţă în acest proces.

Energia terenului de tenis şi a fanilor tenisului m-au răsplătit enorm şi voi păstra acest sentiment cu mine pentru totdeauna. Acum, este timpul să ne bucurăm de viaţă într-un mod diferit şi să transformăm toată această energie într-o nouă formă”, a scris Horia Tecău pe Facebook.

De ce se retrage la 36 de ani

Într-o eră în care jucătorii de tenis aleg să evolueze până la 40 de ani, românul a explicat de ce renunţă acum la sportul de performanţă. „Pentru fiecare vine un moment de acest gen. Suntem diferiți, unii dintre noi au început la o vârstă fragedă cu dublul, incluzându-mă aici și pe mine, de la 23 de ani. Am fost norocos pentru că nu m-am accidentat, am jucat multe meciuri, am avut succes. Abordarea mea a fost să dau tot, iar la antrenamente am fost mereu sută la sută.

Mă apropii de 37 și se simte, corpul sigur o simte, am tot felul de inflamații, dar nu acesta este motivul pentru că mai pot juca la un nivel bun. Pot să fac tratamente și să mai joc, dar am simțit că e momentul să mă bucur de viață într-un alt mod„, a mai declarat Horia Tecău.

Tags:
Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană