Ionuț Lupescu, dispus să cumpere Dinamo: „Problema este destul de simplă”

Ionuț Lupescu, dispus să cumpere Dinamo: „Problema este destul de simplă
Foto: hepta.ro/SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dinamo a reușit să evite rușinea istorică, retrogradarea, iar pentru noul sezon, din ce în ce mai mulți suporteriaiclubului de tradiție vor să se implice financiar. Printre aceștia, unul dintre foștii mari jucători ai „câinilor”, Ionuț Lupescu.

Pablo Cortacero i-a păcălit pe suporterii dinamoviști, dar Ionuț Lupescu promite să întindă o mână de ajutor, în cazul în care spaniolul va dori să vândă pachetul majoritar de acțiuni.

„Problema este destul de simplă și complicată în același timp, în sensul că trebuie să se știe foarte bine care este structura corectă a acționariatului. Nu este posibil ca cineva care are 72% din acțiuni să plătească 500.000 de euro (n.r. Pablo Cortacero), iar DDB-ul, care a dat aproape 2.000.000 de euro, să aibă 20%. Nu este normal!

Toată lumea este nemulțumită de așa-zișii investitori sau patroni spanioli, care au adus haos la Dinamo. Din cauza lor urmează să fie făcute plăți pentru jucătorii care au fost la Dinamo, în special spanioli, deci datoriile vin, asta este marea problemă.

Ionuț Lupescu: „Trebuie ca acest personaj să dorescă să scape de acțiuni”

Toată lumea vrea să scape de Cortacero. Dacă omul vinde, suntem destui care putem să cumpărăm acțiunile. Dacă e, cumpăreu cu alți doi-trei colegi de-ai mei. Cu siguranță găsim, nu asta este problema. Problema este că nu putem fi investitori, una este să fii proprietar și alta e să fii investitor.

Dacă acest om ar vinde acțiunile, atunci am fi oameni care au jucat la Dinamo dispuși să fim proprietari împreună cu DDB-ul. Trebuie să se găsească o soluție, acest personaj să dorească să scape de acțiuni. Suntem destul care putem să luăm procentele, problema este că nu putem fi investitori”, a declarat Ionuț Lupescu pentru Sport.ro.

Ionuț Lupescu, reprezentant al „Generației de Aur”, este un jucător-simbol pentru fanii dinamoviști. Fostul mijlocaș central a fost crescut în curtea lui Dinamo, club la care a evoluat până în 1990, când a plecat la Leverkusen. De asemenea, Lupescu a mai jucat în Ștefan cel Mare în perioada 2000-2002.

Pentru echipa națională a României, Lupescu a bifat 74 de selecții. În 2018 a candidat la șefia FRF, iar în prezent este membru al programului DDB.

Ultima oră
12:30 - Cum îţi purifici organismul în numai o săptămână
12:30 - Florin Cîțu: PNL nu susține creșterea de taxe sau introducerea unora noi. Noi am scos taxele și supraaccizele stabilite în 2017 – 2019 și am reușit să încasăm mai mulți bani la buget, deși era criză economică globală (VIDEO)
12:13 - Florin Cîțu: Pentru anul viitor se estimează o dinamică economică în scădere. Dacă vrem iar creștere economică de 7%, trebuie să alocăm mai mulți bani pentru investiții (VIDEO)
12:11 - Ce este certificatul Stop Covid și cum se va aplica în România. Documentul, obligatoriu la locul de muncă
12:00 - Lavinia Pîrva, dezvăluiri cutremurătoare despre căsnicia cu Ștefan Bănică junior: „Îmi e suficient”
11:43 - Florin Cîțu, critici voalate pentru Nicolae Ciucă și Alexandru Rafila: Am fost criticat astă vară că am relaxat măsurile la câteva zeci de cazuri pe zi. Acum sunt peste 1.000 și unii dintre cei care ne criticau sunt foarte relaxați
11:41 - Semnal de alarmă tras de medici. Unu din patru români suferă de o formă de alergie
11:29 - Vlad Gherman și iubita, în serialul Adela?! Ce se va întâmpla cu Călin în sezonul 3 al producției de la Antena 1 (FOTO)
11:25 - Florin Cîțu: Dacă oferim testare gratuită nelimitat, rata de vaccinare anti-COVID n-o să mai crească. Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială (VIDEO)
11:17 - Klaus Iohannis vorbește, în mesajul de Ziua Internaţională Anticorupţie, despre „blamul societății, neacordarea votului unor politicieni corupți și atitudinea civică”