Ionuț Lupescu, dispus să cumpere Dinamo: „Problema este destul de simplă”

Ionuț Lupescu, dispus să cumpere Dinamo: „Problema este destul de simplă
Foto: hepta.ro/SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dinamo a reușit să evite rușinea istorică, retrogradarea, iar pentru noul sezon, din ce în ce mai mulți suporteriaiclubului de tradiție vor să se implice financiar. Printre aceștia, unul dintre foștii mari jucători ai „câinilor”, Ionuț Lupescu.

Pablo Cortacero i-a păcălit pe suporterii dinamoviști, dar Ionuț Lupescu promite să întindă o mână de ajutor, în cazul în care spaniolul va dori să vândă pachetul majoritar de acțiuni.

„Problema este destul de simplă și complicată în același timp, în sensul că trebuie să se știe foarte bine care este structura corectă a acționariatului. Nu este posibil ca cineva care are 72% din acțiuni să plătească 500.000 de euro (n.r. Pablo Cortacero), iar DDB-ul, care a dat aproape 2.000.000 de euro, să aibă 20%. Nu este normal!

Toată lumea este nemulțumită de așa-zișii investitori sau patroni spanioli, care au adus haos la Dinamo. Din cauza lor urmează să fie făcute plăți pentru jucătorii care au fost la Dinamo, în special spanioli, deci datoriile vin, asta este marea problemă.

Ionuț Lupescu: „Trebuie ca acest personaj să dorescă să scape de acțiuni”

Toată lumea vrea să scape de Cortacero. Dacă omul vinde, suntem destui care putem să cumpărăm acțiunile. Dacă e, cumpăreu cu alți doi-trei colegi de-ai mei. Cu siguranță găsim, nu asta este problema. Problema este că nu putem fi investitori, una este să fii proprietar și alta e să fii investitor.

Dacă acest om ar vinde acțiunile, atunci am fi oameni care au jucat la Dinamo dispuși să fim proprietari împreună cu DDB-ul. Trebuie să se găsească o soluție, acest personaj să dorească să scape de acțiuni. Suntem destul care putem să luăm procentele, problema este că nu putem fi investitori”, a declarat Ionuț Lupescu pentru Sport.ro.

Ionuț Lupescu, reprezentant al „Generației de Aur”, este un jucător-simbol pentru fanii dinamoviști. Fostul mijlocaș central a fost crescut în curtea lui Dinamo, club la care a evoluat până în 1990, când a plecat la Leverkusen. De asemenea, Lupescu a mai jucat în Ștefan cel Mare în perioada 2000-2002.

Pentru echipa națională a României, Lupescu a bifat 74 de selecții. În 2018 a candidat la șefia FRF, iar în prezent este membru al programului DDB.

Ultima oră
23:08 - Nelu Tătaru: Mă aștept să se generalizeze certificatul verde / Sunt sectoare cu contact direct și repetat cu cetățenii, haideți să le facem sigure – facem vaccinul gratuit sau facem testele pe banii noștri
23:00 - Ludovic Orban: La ora actuală se lucrează la o îmbunătățire a legislației în domeniu informațiilor
22:39 - Polonia, sancționată cu cea mai mare amendă zilnică din istoria UE pentru că nu a oprit exploatarea la mina Turow
22:28 - Nelu Tătaru spune că statele cu o rată mare de vaccinare se tem că românii și bulgarii ar putea întreține pandemia
22:12 - Raluca Turcan: Am făcut astăzi un pas important pentru a ne asigura că drepturile românilor din străinătate sunt recunoscute și respectate
22:10 - Intelectualii liberali îl susțin pe Ludovic Orban: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”
21:53 - Noi măsuri, aplicate în 12 localități din Ilfov, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori
21:43 - Șefa Comisiei Europene, reacție fermă la pactul pe apărare dintre SUA, Marea Britanie și Australia. Ursula von der Leyen: Franța, tratată inacceptabil. UE așteaptă clarificări
21:28 - Șerban Bubenek, despre soluții privind paturile ATI pentru COVID-19 la București: Vor fi operaționalizate unitățile mobile (VIDEO)
21:13 - Sorin Cîmpeanu: Vom debloca în scurt timp formularele prin care părinții își pot exprima intenția de vaccinare a elevilor. Nu îi vom dezavantaja în niciun fel pe cei care nu doresc sau pe indeciși (VIDEO)