Jocurile Olimpice de Beijing, afectate grav de coronavirus. Peste o sută de cazuri noi, în patru zile

Jocurile Olimpice de Beijing, afectate grav de coronavirus. Peste o sută de cazuri noi, în patru zile
Foto: Facebook/Beijing 2022.

Jocurile Olimpice din Beijing sunt afectate de noul coronavirus. Tot mai multe persoane implicate în desfășurarea competițiilor sunt infectate cu COVID-19.

În ultimele patru zile, au fost detectate aproximativ 119 cazuri.

Potrivit Agerpres, autoritățile sanitare au înregistrat 34 de cazuri noi sâmbătă şi alte 37 în cursul zilei de duminică.

Biatlonista rusă, Valeria Vasneţova,  a fost nevoită să renunțe la competiții, după ce a fost testată pozitiv pentru a doua oară de la sosirea sa la Beijing.

„Din păcate, visul meu olimpic va rămâne doar un vis. (…) Poate că într-o zi voi găsi puterea să mă ridic din nou, dar va fi cu totul altă poveste”, a afirmat reprezentanta Rusiei pe rețelele de socializare.

Cinci membri ai delegației canadiene s-au infectat cu COVID-19. Țara va fi reprezentată de 215 sportivi, care au ajuns la Beijing pentru a participa la Jocurile Olimpice de iarnă 2022.

”Vom respecta regulamentul anti-Covid impus de organizatori. Planul nostru a fost de a ajunge mai devreme la Beijing tocmai pentru a putea respecta toţi paşii în ceea ce priveşte regulamentul sanitar cu privire la protecţia împotriva infecţiei cu coronavirusul”, au precizat reprezentanții Comitetului Olimpic Canadian, citați de Agerpres.

Jocurile Olimpice se vor desfășura în perioada 4-20 februarie. Beijingul este în așteptarea delegațiilor oficiale. Aproximativ 3.000 de persoane trebuie să ajungă la acest eveniment sportiv.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Beijing 2022 (@beijing2022)

Urmăriți B1TV.ro și pe