Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris

Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
Foto: Alexandru Raicu

Alexandru Raicu a cucerit medalia de bronz la categoria 73 de kilograme, sâmbătă, în cadrul turneului de judo Grand Slam de la Paris, competiție la care participă 281 de judoka din 45 de țări, 164 la masculin și 117 la feminin, potrivit Agerpres.

Turneul de judo Grand Slam de la Paris: Alexandru Raicu, medaliat cu bronz

În primul tur, sportivul român în învinsese de gambianul Faye Nije, iar în optimi s-a impus împotriva azerului Telman Valiev. Raicu a cedat în sfertul cu francezul Guillaume Chaine, însă în recalificări a trecut de rusul Evgheni Prokopciuk.

În meciul pentru medalia de bronz, românul a câștigat în dauna tadjikului Somon Mahmadbeov.

„Vreau sa încep prin a va mulțumi tuturor celor care ati fost lângă mine și m ați susținut începând de la cele mai bune, pana la cele mai grele momente, pentru a ajunge pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Astăzi toată munca și efortul depus de alungul anilor și au spus cuvântul și am reușit sa obțin medalia de bronz la una dintre cele mai importante competiții «Grand Slam Paris». Visul meu de o viata începe sa prindă culoare, cariera mea de sportiv începe sa fie promițătoare. Este abia începutul, visez la titlul Olimpic și voi face tot posibilul ca acesta sa devina realitate. Încă odată vreau sa va mulțumesc pentru toată susținerea și sprijinul acordat atât în antrenamente cât și în viata de zi cu zi!”, a scris Alexandru Raicu, sâmbătă seară, pe Facebook.

Aurul a fost câștigat de sportivul nipon Kenji Harada, într-o finală cu francezul Theo Riquin. O altă medalie de bronz a revenit azerului Hidaiat Heidarov.

România va fi reprezentată și în duelurile de duminică, la categoria 100 de kilograme, prin cubanezul naturalizat Ashley Gonzalez.

Ultima oră
20:06 - Doar 32.734 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Câte au primit prima doză
19:46 - Florin Roman: PNL și PSD nu s-au adunat în coaliție din dragoste, au fost presiunea publică și matematica parlamentară / Ce spune liberalul despre rămânerea lui Florin Cîțu la conducerea partidului (VIDEO)
19:25 - Florin Roman (PNL): Despre Florin Roman s-au putut spune multe lucruri, mai puțin un lucru – că e corupt. Mă cunosc mulți, poate de asta și deranjez în stânga și-n dreapta (VIDEO)
18:58 - Florin Roman: Pentru cloud-ul guvenamental avem 500 de milioane de euro în PNRR. Banii vin pe măsura termenelor și suntem presați de timp / Doar puțin peste 10% dintre români au competențe digitale primare (VIDEO)
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea din CV-ul său: Eu n-am ajuns ministru la beletristică. Sunt cu conștiința împăcată. Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune (VIDEO)
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis