Legendarul Paco Gento a murit la 88 de ani. Real Madrid, clubul pentru care a jucat 18 sezoane, îi va aduce un omagiu la partida cu Elche

Legendarul Paco Gento a murit la 88 de ani. Real Madrid, clubul pentru care a jucat 18 sezoane, îi va aduce un omagiu la partida cu Elche
Paco Gento, fotografiat alături de trofeul UEFA Champions League la un eveniment din 2015. Foto: Hepta.ro / Actionpress / Public Address Presseagentur

Francisco Gento, legenda lui Real Madrid și singurul fotbalist din istorie care a câștigat Cupa Campionilor Europeni de șase ori, a murit la vârsta de 88 de ani. Clubul din capitala Spaniei a confirmat, marți, decesul celui care a îmbrăcat tricoul „blanco” de-a lungul a 18 sezoane.

Paco Gento evolua pe postul de aripă stângă și a adunat 43 de selecții în naționala Spaniei, într-o perioadă în care fotbaliștii profesionișit jucau mult mai puține partide decât astăzi. Alături de „los blancos”, el a câștigat 24 de trofee, printre care 12 titluri de campion și 12 cupe, transmite Mirror.

Paco Gento a îmbrăcat tricoul „blanco” în perioada 1953-1971 și a fost considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din toate timpurile, unul care a îmbinat tehnica înnăscută cu o viziune excelentă și cu o accelerație impresionantă. În 600 de apariții pentru Real Madrid, el a înscris 182 de goluri.

Legendarul fotbalist spaniol se născuse în nordul Spaniei și provenea de la echipa a doua a lui Racing Santander, însă odată promovat la prima echipă a impresionat rapid. Paco Gento s-a descurcat atât de bine împotriva lui Real Madrid că formația „blanco” l-a cumpărat la doar trei zile după duelul direct.

Real Madrid, după moartea lui Paco Gento: „Figura lui reprezintă cu fidelitate toate valorile clubului”

„Real Madrid dorește să își exprime condoleanțele și afecțiunea pentru soția lui, Mari Luz, pentru copiii săi, Francisco și Julio, pentru nepoatele sale, Aitana și Candela, și pentru întreaga sa familie, colegii săi și cei iubiți. Paco Gento este singurul jucător din istoria fotbalului care a câștigat 6 Cupe ale Europei. (…) Figura lui Paco Gento reprezintă cu fidelitate toate valorile lui Real Madrid și a fost, și va fi o referință pentru madridism și pentru lumea sportului. Madrilenii și toți fanii fotbalului și-l vor aminti mereu drept unul dintre marile sale mituri”, se arată în comunicatul transmis marți de cel mai prestigios club al lumii, Real Madrid.

Clubul din capitala Spaniei îi va aduce un omagiu la duelul cu Elche.

Urmăriți B1TV.ro și pe