Lucescu și Șahtior, în sferturile Ligii Campionilor! Barcelona o elimină pe Arsenal (VIDEO)

Mulți l-au crezut cel puțin arogant atunci când declara că noua echipă a lui Șahtior Donețk este cea mai bună trupă a momentului. Iată că până și scepticii încep să-l ia în serios pe antrenorul român Mircea Lucescu!

Șahtior, condusă impecabil de pe margine de Il Luce, a ajuns în sferturile Ligii Campionilor, după o dublă cu AS Roma, câștigată de echipa ucraineană la toate capitolele. Dacă în Italia Șahtior câștigase cu 3-2, marți seara fiesta a continuat și la Donețk. Aici Șahtior s-a impus cu 3-0, dominând formația italiană la toate capitolele.

Șahtior a intrat la pauză în avantaj, în urma golului lui Hubschman din minutul 18. Roma putea să revină, dar Boriello a ratat un penalty în minutul 28. Spre finalul reprizei Mexes, de la AS Roma, a fost eliminat după ce a primit două cartonașe galbene.

Șahtior, în sferturile Ligii Campionilor

În a doua parte a jocului Șahtior a continuat să domine copios partida, William înscriind pentru 2-0 în minutul 58. În ultimele minute de joc Eduardo a stabilit scorul final: Șahtior – AS Roma 3-0. Românul Răzvan Raț a fost titular la Șahtior, având și o mare ocazie de gol în prima repriză.

Șahtior Donețk – AS Roma 3-0
(Hubschman – min. 18, William – min. 58, Eduardi – min. 87)

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO AL PARTIDEI ȘAHTIOR – ROMA

În celălalt meci al serii din Champions League, Barcelona trece cu emoții de Arsenal, după ce pierduse în Anglia cu 2-1.

Prima repriză se îndrepta spre un 0-0 avantajos pentru Arsenal, numai că Messi a ieșit la rampă în minutul 45, înscriind pentru 1-0. În partea a doua a jocului Busquets și-a dat un autogol, Arsenal egalând situația pe tabelă. Imediat după gol, Van Persie, de la Arsenal, a fost eliminat, iar echilibrul de pe teren s-a rupt.

Un sfert de oră mai târziu, Barcelona a preluat conducerea prin golul lui Xavi Hernandez. Iar peste două minute Messi a făcut 3-1 din penalty, acesta fiind și scorul final.

Barcelona – Arsenal 3-1
(Messi – min. 45 și 71, Xavi Hernandez – min. 69 / Busquets – min. 53)

VEZI AICI REZUMATUL VIDEO AL PARTIDEI BARCELONA – ARSENAL