Luis Enrique, demis de la naționala Spaniei după eliminarea prematură de la Cupa Mondială din Qatar

Luis Enrique, demis de la naționala Spaniei după eliminarea prematură de la Cupa Mondială din Qatar
Cu Luis Enrique la cârmă, Spania a fost eliminată de la Cupa Mondială din Qatar în faza optimilor de finală, după o înfrângere cu Maroc la loviturile de departajare. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Luis Enrique a fost demis din funcția de selecționer al Spaniei după eliminarea prematură de la Cupa Mondială din Qatar, competiție pe care „La Roja” a părăsit-o în faza optimilor de finală, învinsă de Maroc la loviturile de departajare.

Luis Enrique, demis de la naționala Spaniei

Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) a transmis joi un comunicat de presă prin care a anunțat că „îi mulțumește lui Luis Enrique pentru munca sa la Selecționata Spaniolă de Fotbal”.

Cu generația de aur a fotbalului spaniol aproape retrasă din activitate, selecționata iberică trece printr-o transformare majoră, însă jucătorii din noul val păreau gata să facă un turneu mare după prima etapă, în care au „spulberat-o” pe Costa Rica, scor 7-0.

„La Roja” n-a mai reușit să câștige niciuna dintre partidele care au urmat, iar în ultima rundă a grupelor a fost învinsă surprinzător de Japonia, o înfrângere care a făcut-o să cadă pe 2 în grupă, dar să evite totuși Croația în faza optimilor de finală.

Cu statut de mare favorită în fața Marocului, Spania a avut o posesie sterilă, care i-a oferit doar pe alocuri ocazii concrete de a înscrie. Meciul a ajuns la loviturile de departajare, acolo unde formația lui Luis Enrique a arătat inexplicabil de rău, ratând toate cele trei penalty-uri pe care a apucat să le execute.

În locul său a mers în sferturi Maroc, prima selecționată arabă care reușește o asemenea performanță și abia a patra din Africa. Ziyech & co vor lupta pentru un loc în semifinale cu Portugalia, sâmbătă, de la ora 17.

Urmăriți B1TV.ro și pe