Luis Figo: „Super Liga a murit”. Fostul fotbalist își critică dur fosta echipă, Real Madrid

Luis Figo: „Super Liga a murit”. Fostul fotbalist își critică dur fosta echipă, Real Madrid

Luis Figo, fostul fotbalist portughez, câștigător al Balonului de Aur în anul 2000, a declarat că „Super Liga a murit. Este normal ca lumea fotbalului să fie împotriva acestui eveniment”, conform EFE, citat de către Agerpres.

„Super Liga a murit”

Consilierul UEFA, Luis Figo, a răspuns comunicatului emis marți de către Super Liga, în care sunt expuse abuzuri ale forurului fotbalistic european.

„Super Liga a murit. (…) eu nu cred că există abuzuri. Liga Campionilor este un sistem care a fost construit acum 70 de ani şi care în mod logic va trebui să evolueze împreună cu societatea şi cu fotbalul. Mă surprinde că echipe care au fost în asociaţia cluburilor şi au aprobat noul format al Ligii Campionilor vin din spate pentru a face o nouă competiţie.”, a declarat Figo.

„UEFA nu este împotriva niciunei echipe, fiindcă nimeni nu le-a exclus pe acele echipe din competiţii. Au optat pentru o competiţie de care beneficiază doar 20 de echipe şi este logic ca celelalte, şi lumea fotbalului în general, să fie împotriva acestei situaţii”, a spus Figo, aflat la Madrid cu ocazia unei ceremonii.

„Bayern Munchen joacă foarte bine”

Luis Figo este un fost fostbalist portughez ce s-a dezvoltat la echipe precum Sporting CP, Barcelona, Inter Milano și Real Madrid. Acesta a jucat în peste 700 de meciuri și a marcat, în timpul carierei sale, peste 133 de goluri. Luis Figo a jucat împotriva României în 1999, la Preliminariile Campionatului European de Fotbal 2000, pe Stadionul Steaua, din București.

„Meciurile din Liga Campionilor sunt mereu complicate, este competiţia cea mai puternică la nivel de cluburi, iar Real are posibilitatea să obţină calificarea şi să încheie pe primul loc împotriva unei formaţii care este, până acum, surpriza grupei. Real Madrid este bine, cred că se numără printre favoritele la câştigarea campionatului. Pentru Liga Campionilor îmi place Bayern Munchen, are fotbalişti foarte buni şi joacă foarte bine”, a adăugat portughezul.