Carlo Ancelotti revine la Real Madrid. Cu antrenorul italian la cârmă, „los blancos” câștigau Liga Campionilor pentru a 10-a oară în istorie

Carlo Ancelotti revine la Real Madrid. Cu antrenorul italian la cârmă, „los blancos” câștigau Liga Campionilor pentru a 10-a oară în istorie
foto: Facebook @ Real Madrid

Real Madrid a anunțat, marți, că a ajuns la o înțelegere cu Carlo Ancelotti, cu care a semnat un contract pentru următoarele trei sezoane. Astfel, antrenorul italian revine la echipa din capitala Spaniei, unde a cucerit patru trofee între 2013 și 2015 – Liga Campionilor, Supercupa Europei, Mondialul Cluburilor și Cupa Regelui.

Carlo Ancelotti revine la Real Madrid, pe care a mai antrenat-o în perioada 2013-2015

Italianul o antrena pe Everton, cu care avea o înțelegere valabilă până în anul 2024. Clubul din Liverpool a ratat calificarea în cupele europene și a încheiat campionatul englez abia pe poziția a 10-a.

Născut în 10 iunie 1959, Carlo Ancelotti vine să ocupe locul lăsat liber de Zinedine Zidane. Cu tehnicianul francez pe bancă, alături de care câștigase Liga Campionilor timp de trei ani la rând între 2015 și 2018, echipa spaniolă a încheiat sezonul 2020-2021 fără să câștige vreun trofeu, ratând toate obiectivele.

„Real Madrid a anunțat oficial căZinedine Zidanea decis să-și încheie stagiunea ca antrenor al clubului nostru.E timpul să-i respectăm decizia și să-i arătăm aprecierea pentru profesionalismul său, dedicarea și pasiunea de care a dat dovadă în acești ani, și pentru tot ceea ce reprezintă pentru Real Madrid”, anunța cel mai galonat club al Europei, în finalul lunii mai.

Zidane ar fi aproape de un acord cu Juventus Torino – Andrea Pirlo a părăsit-o pe „Bătrâna Doamnă”, după un sezon în care piemontezii au câștigat Cupa Italiei, dar au fost eliminați prematur din Liga Campionilor și au terminat abia pe 4 în Serie A. O altă ipoteză vehiculată este aceea că francezul ar urma să preia naționala Franței la finalul EURO, care începe pe 11 iunie.