Luis Suarez e anchetat de un parchet italian. Superstarul uruguayan ar fi știut întrebările și răspunsurile la testul de limbă italiană: „Trebuie să treacă examenul”

Luis Suarez e anchetat de un parchet italian. Superstarul uruguayan ar fi știut întrebările și răspunsurile la testul de limbă italiană: „Trebuie să treacă examenul”
foto: Hepta.ro / DPA Images / Angelos Tzortzinis

Luiz Suarez, atacantul uruguayan de la FC Barcelona, e anchetat de Parchetul din Perugia, care a interceptat discuții telefonice compromițătoare, și riscă să primească interdicție de a mai intra în Italia dacă va fi găsit vinovat.

Vestea vine în contextul în care fotbalistul dorea să obțină cetățenia italiană pentru a putea fi considerat jucător comunitar și a semna cu Juventus Torino. Ei, bine, deși transferul a picat definitiv, uruguayanul are toate motivele să își facă griji.

Luis Suarez e anchetat de Parchetul din Perugia. Cum a intrat în atenția autorităților italiene

Luis Suarez s-a prezentat la Universitatea Perugia și a dat examenul de limbă italiană, în 17 septembrie, dar procuratura locală și Guardia di Finanza îl anchetează, potrivit Gazzetta dello Sport preluată de Gazeta Sporturilor. Superstarul de la FC Barcelona este suspectat că ar fi primit dinainte întrebările și răspunsurile la test.

Acestea fiind spuse, Parchetul analizează mai multe discuții telefonice interceptate, iar printre ele se numără și acestea: „Nu ar trebui, trebuie să treacă examenul. Cu un salariu de 10 milioane de euro, nu-i poți nega cetățenia pentru că nu a trecut examenul de limbă”;„Astăzi l-am sunat pe Lorenzo Rocca (n.r. profesorul care l-a testat). I-a oferit simularea examenului. Am convenit practic ce va fi”;„L-am învățat bine. Memorează o parte a examenului”.

Viitor fotbalisticincert pentru Luis Suarez

Cotat de Transfermarkt la 28 de milioane de euro, Luis Suarez – care a dat 198 de goluri și 109 pase decisive în cei șase ani petrecuți pe Camp Nou – are un viitor fotbalistic incert. După un sezon ratat cu FC Barcelona, în care formația „blaugrana” a pierdut lupta pentru titlu cu Real Madrid și a fost eliminată umilitor din Liga Campionilor după un 2-8 cu Bayern Munchen, uruguayanul ar dori să se transfere la o altă echipă.

Cu toate că inițial Juventus Torino, unde evoluează și Cristiano Ronaldo, părea în pole position în ceea ce privește cumpărarea atacantului uruguayan, ulterior înțelegerea a picat, iar acum presa catalană susține că Luis Suarez ar fi ajuns la un acord pentru două sezoane cu Atletico Madrid. Cu toate acestea, Barcelona s-ar opune pentru că nu vrea să îl cedeze gratis.

Luis Suarez nu este singurul nume greu care a dorit să părăsească Barcelona după înfrângerea umilitoare din sfertul de finală cu Bayern Munchen, echipa care avea să cucerească trofeul UEFA Champions League 2019/20. Lionel Messi a anunțat și el conducerea că dorește să meargă la o altă formație, dar în cele din urmă a renunțat la plecare și a rămas pe Camp Nou.

Tags: