Medicii îi vor monta un defibrilator cardiac lui Christian Eriksen

Medicii îi vor monta un defibrilator cardiac lui Christian Eriksen
foto: Hepta.ro / DPA Images / Liselotte Sabroe

Christian Eriksen (29 de ani), jucătorul naționalei Danemarcei, care a fost salvat de medici la EURO, după ce a suferit un stop cardiac pe teren, în primul meci, rămâne în atenția specialiștilor. Mijlocașului ofensiv i se va monta un defibrilator cardiac, a anunțat joi, Asociația Națională de Fotbal din Danemarca.

Medicul echipei naționale a Danemarcei, Morten Boesen, a explicat de ce are nevoie Eriksen de o astfel de intervenție.

„După ce Christian a trecut prin diferite examinări cardiace, s-a decis că ar trebui să îi fie implantat un starter cardiac. Acest dispozitiv este necesar după un atac cardiac din cauza tulburărilor ritmice.

Christian a acceptat această soluţie, după ce succesul acesteia a fost confirmat de specialiști atât la nivel național, cât și internațional, care recomandă același tratament. Îi rugăm pe toți să-i ofere lui Christian și familiei sale pace și intimitate, în perioada următoare”, a declarat Boesen.

Prima reacție a lui Christian Eriksen, după stopul cardiac de la EURO

Marți, Christian Eriksen a oferit o primă reacție în urma evenimentului șocant petrecut sâmbăta trecută. Starul danez a postat o imagine, însoțită de un mesaj, prin care a încercat să-și liniștească fanii.

„Salutări tuturor! Vă mulțumesc pentru urările și mesajele voastre calde și grozave din toate colțurile lumii. Înseamnă mult pentru mine și familia mea. Sunt bine – în aceste condiții. Încă trebuie să mai trec prin anumite investigații la spital, dar mă simt bine. Acum, îi voi susține pe băieții din echipa Danemarcei în următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca. Toate cele bune”, a scris fotbalistul de la Inter, pe Instagram.

Defibrilatorul va fi montat sub piele și va regla ritmul cardiac prin șocuri electrice, în cazul unor pulsuri anormale.