Messi, declarații dure la adresa arbitrului Lahoz: „Nu poți să spui ceea ce gândești sau să fii sincer, deoarece ești sancționat imediat”

Messi, declarații dure la adresa arbitrului Lahoz: „Nu poți să spui ceea ce gândești sau să fii sincer, deoarece ești sancționat imediat”
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Rich Graessle

Argentina a obținut aseară dramatic biletele pentru semifinalele Cupei Mondiale, după ce s-a impus la loteria penalty-urilor în fața Olandei, echipă care reușise egalarea în ultimele secunde de joc din minutele adiționale ale reprizei secunde.

La punctul cu var, băieții lui Lionel Scaloni au tranșat confruntarea, scor 4-3, și s-au calificat mai departea în competiție, acolo unde vor întâlni vicecampioana mondială en-titre, Croația, echipă care a trimis-o acasă pe principala favorită la trofeu, Brazilia.

La finalul meciului, Leo Messi, căpitanul sud-americanilor, a declarat că echipa sa a suferit mult în meciul care i-a adus calificarea mai departe, trimițând câteva săgeți în direcția arbitrului central, spaniolul Lahoz.

„Suntem foarte fericiți. Nu am vrut să mergem în prelungiri, cu atât mai puțin la penalty-uri.

Am suferit prea mult, din cauza a tot ceea ce ni s-a întâmplat, dar a fost un meci din sferturile de finală ale unui Mondial.

Am realizat cel mai frumos lucru, cel mai frumos lucru care ni se putea întâmpla”, a spus Lionel Messi la finalul partidei, potrivit Ole.com.

Leo Messi, critici la adresa arbitrajului din sferturile Cupei Mondiale

Decarul „Pumelor” a declarat că nu înțelege cum a fost posibilă o astfel de delegare, într-un moment atât de important al competiției, însă a preferat să nu spună tot ce gândește de teamă că va fi sancționat de către cei de la FIFA.

„Nu vreau să vorbesc despre arbitru, pentru că nu poți să spui ceea ce gândești sau să fii sincer, deoarece ești sancționat imediat. Cei de la FIFA ar trebuie să revizuiască acest aspect.

Nu poți trimite un arbitru ca acesta la un astfel de meci, unul de foarte mare importanță”, a adăugat Messi.

„Echipa joacă bine, atacăm, și alergăm cu toții în slujba echipei. Trebuia să le facem o bucurie oamenilor care ne susțin atât de intens.

Meciul împotriva croaților va fi unul dificil. Croația este o echipă puternică, are jucători care se cunosc foarte bine și au același antrenor de foarte mult timp”, a declarat Messi.

Istvan Kovacs, final de aventură în Qatar

Singurul arbitru principal român trimis în Qatar, Istvan Kovacs, s-a întors în țară înainte de faza sferturilor de finală. Alături de el au revenit și asistenții Adrian Artene și Vasile Marinescu.

Istvan Kovacs a fost arbitru de rezervă la opt meciuri, inclusiv la cel din optimi dintre Portugalia şi Elveţia, scor 6-1.

De asemenea, în Qatar a fost rezervă şi la meciul de deschidere al competiţiei, câştigat de Ecuador în faţa ţării gazdă, scor 2-0.

Meciurile la care a fost delegat ca arbitru de rezervă la Cupa Mondială 2022

  • Qatar – Ecuador 0-2
  • Uruguay – Coreea de Sud 0-0
  • Argentina – Mexic 2-0
  • Spania – Germania 1-1
  • Ecuador – Senegal 1-2
  • Arabia Saudită – Mexic 1-2
  • Croația – Belgia 0-0
  • Portugalia – Elveția 6-1

Câți bani a câștigat Istvan Kovacs la Cupa Mondială din Qatar 2022

Istvan Kovacs este primul arbitru de centru din România care a prins lista pentru Cupa Mondială după o pauză de 36 de ani, cu toate că nu a condus nicio partidă la turneul din Qatar. Chiar și așa, simpla prezență la această competiție este premiată de FIFA cu 70.000 de euro, notează digisport.ro.

În plus, el a fost delegat deja de opt ori ca rezervă de arbitru, ceea ce îi mai aduce încă 20.000 de euro (câte 2.500 de euro pentru fiecare meci).

Urmăriți B1TV.ro și pe