Michael Phelps, cuvinte de laudă despre David Popovici: „Cred că poate doborî acest record”

Michael Phelps, cuvinte de laudă despre David Popovici: „Cred că poate doborî acest record”
Foto: Instagram

Legendarul campion olimpic Michael Phelps, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui David Popovici. Deținător a 28 de medalii olimpice, dintre care 23 de aur, Michael Phelps este de părere că tânărul înotător român va putea doborî recordul mondial și la proba de 200 de metri liber.

Un record deținut în prezent de către germanul Paul Biedermann, în 2009, care scotea atunci un timp fabulos, de 1.42.00.

„Dacă există vreo persoană pe planetă care să scoată un timp de sub 1 minut și 42 de secunde la 200 de metri liber, aceea este David Popovici. Puștiul ăsta a scos 46.9, 47.0, 47.0, 47.1, 47.1 și 47.2 la probele de 100 de metri liber susținute în acest an. Sunt atent la astfel de lucruri”, a declarat Phelps pentru televiziunea NBC Sports.

Tânărul de 18 ani, David Popovici, legitimat la CS Dinamo, a avut un an fabulos, cu record mondial în proba de 100 de metri liber, 46,86, la Europenele de la Roma, cu un timp excelent și în cadrul Mondialelor de juniori de la Lima, la 200 de metri, un 1:46:18 minute, care i-a adus încă o medalie de aur.

Subiectul „David Popovici” dezbătut în cadrul emisiunilor americane

Campionii americani îl văd pe David Popovici drept un adversar de temut. Astfel, cel mai nou campion mondial poate fi plasat pe aceeași linie cu unii dintre cei mai buni sportivi, cum ar fi Caeleb Dressel, posesorul a șapte medalii olimpice de aur.

În cadrul emisiunii americane a fost abordat subiectul Jocurilor Olimpice de la Paris, din 2024. În acest context, David Popovici a fost amintit ca, fiind un competitor foarte dificil și foarte bine pregătit, scrie Wowbiz.

În pofida vârstei fragede, sportivul român a dat dovadă de operformanță excepțională. Din discuțiile comentatorilor sportivi reiese că David Popovici are toate șansele să câștige în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024 în fața unuia dintre cei mai buni sportivi ai lumii, americanul Caeleb Dressel.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
16:07 - Monica Anghel, răspuns tranșant la criticile fanilor: „Nu le-aș da un sfat femeilor să slăbească neapărat, dacă se simt bine în pielea lor și grase”
16:01 - O angajată a Primăriei Pașcani, acuzată de trafic de influență: ar fi primit aproximativ 45.000 de euro de la mai multe persoane cu scopul de a le rezolva solicitările
15:51 - Muncitorii români din Croația continuă protestele în Zagreb. N-au fost plătiți de două luni
15:50 - Primăria Brașov, amendată după accidentul în lanț din zona Dârste
15:38 - Cum funcționează contra propaganda ucraineană? Povestea unei tinere care vorbește cu mii de ruși în Telegram: „Sper că cel puțin câțiva oameni vor ajunge la ideea că ‘Soțul meu îmi este mai drag decât Herson'”
15:37 - Niculae Bădălău, arestat preventiv, a fost revocat de Parlament de la Curtea de Conturi (VIDEO)
15:29 - Preotul Vasile Bratie, despre venirea lui Moș Nicolae în copilăria sa: „Aveam nişte opinci roase de capră pe care nu puteam să le dăm cu cremă, dar le spălam şi le aşezam frumos lângă uşă”
15:27 - Ambasadorul Emil Hurezeanu, despre aderarea la Schengen: Președintele Austriei are o opinie favorabilă României. Decizia finală aparține guvernului, iar semnalele nu sunt optimiste
15:11 - Veste uriașă pentru Simona Halep: „S-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organism”
15:08 - Tudor Chirilă, replici dure la adresa lui Denis Roabes: „Știți cum e la fotbal? Când echipa joacă bine e meritul jucătorilor, când echipa nu joacă bine e vina antrenorului”