Ministrul Marcel Vela, în negocieri cu spaniolii care vor să cumpere Dinamo. Ibericul venit la București, în relații apropiate cu Guardiola. Angajamentul oficialului de la Guvern

Ministrul Marcel Vela, în negocieri cu spaniolii care vor să cumpere Dinamo. Ibericul venit la București, în relații apropiate cu Guardiola. Angajamentul oficialului de la Guvern
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Spaniolii care vor să cumpere Dinamo București au ajuns de joi în Capitală. Vineri, reprezentanții lui Pablo Cortacero și Melero Marin s-au întâlnit cu ministrul MAI Marcel Vela, Cornel Țălnar și Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, informează ProSport.

Rufo Collado, fost director sportiv la Granada, alături de celălalt reprezentant spaniol au venit la București să tranșeze problema stadionului din Ștefan cel Mare. Interesațisă cumpere pachetul majoritar de acțiuni, spaniolii vor asigurări din partea autorităților cu privire la construcția unei noi arene. Marcel Vela și-a luat angajamentul în acest sens, iar miercurea viitoare, spaniolii și ministrul de Interne vor efectua o vizită la stadionul din Ștefan cel Mare.

Marcel Vela și investitorii spanioli, vizită la stadionul lui Dinamo

Ibericii vor avea mai multe întâlniri în România, cu reprezentanții diverselor entități publice și private, în vederea concretizării afacerii. Luna trecută, Negoiță a vrut garanții serioase cu privire la achitarea datoriilor clubului. Dacă se va ajunge la un consens, cel mai probabil, pe banca lui Dinamo va reveni Cosmin Contra, fostul selecționer al României.

Cine este Rufo Collado, spaniolul venit la București să negocieze cumpărarea clubului de fotbal Dinamo București

Rufo Collado, spaniolul venit la București pentru negocieri, este unul dintre oamenii de încredere ai lui Pablo Cortacero. A fost director sportiv la Granada și a antrenat echipa de tineret a clubului. Acesta are relații apropiate cu familia Guardiola.Mai precis, are afaceri cu Pere Guardiola, fratele managerului de la Manchester City.

Collado a mai negociat în numele lui Cortacero preluarea Almeriei. Afacerea nu s-a concretizat, dar Collado ar fi trebuit să fie directorul sportiv al grupării iberice. În prezent, acesta ocupă o funcție de top management în domeniul imobiliar.