Mircea Lucescu, la echipa națională a României? Presa ucraineană și vestea care pune pe jar iubitorii de fotbal din țara noastră

Mircea Lucescu, la echipa națională a României? Presa ucraineană și vestea care pune pe jar iubitorii de fotbal din țara noastră
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Hennadii Minchenko

Dinamo Kiev, liderul și campioana la zi din fotbalul ucrainean, negociază cu un posibil înlocuitor pentru Mircea Lucescu pentru că antrenorul român este dorit la echipa națională a României, spune presa din Ucraina, potrivit Sport.ro.

Mircea Lucescu e dorit la echipa națională a României, susține presa ucraineană

Deși nu s-a înțeles prea bine cu ultrașii lui Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a calificat echipa în Liga Campionilor și a cucerit eventul încă din primul sezon. Cu toate acestea, conducerea formației ucrainene ar fi negociat în ultimele luni cu tehnicianul portughez Abel Ferreira (42 de ani), relatează sport.ua, care citează informații din publicația braziliană UOL Sporte.

Potrivit presei din Ucraina, conducerea lui Dinamo Kiev îi caută înlocuitor lui Mircea Lucescu, care ar fi dorit la echipa națională a României.

Aurel Țicleanu, membru în Comisia Tehnică a FRF, susținea recent că există 12 variante pentru înlocuirea lui Mirel Rădoi, iar una dintre ele ar fi chiar cel mai titrat antrenor român din istorie.

„Fiecare membru al Comisiei Tehnice a vorbit, și-a expus un punct de vedere în ceea ce privește situația, criteriile, trecutul și viitorul antrenorului sau antrenorilor propuși. S-au conturat niște nume, 12 în total. Aceștia sunt cei doi Lucescu, Mircea și Răzvan, cei doi Iordănescu, junior și senior, Hagi, Pițurcă, Olăroiu, Dan Petrescu, Adrian Ursea, Adrian Mutu, Ladislau Boloni și Costel Gâlcă”, declara Aurel Țicleanu.

Mai multe variante dintre cele enumerate, printre care Gheorghe Hagi, Cosmin Olăroiu și chiar fiul lui „Il Luce”, Răzvan, au căzut între timp.

Mircea Lucescu, care a mai fost la cârma naționalei între 1981 și 1986, sugera în octombrie că nu dorește să revină pe banca „tricolorilor”.

„Dați-mă cu vreo 20 de ani înapoi și vă promit că mă duc unde vreți voi. Vedeți-vă de treabă! Aveți altceva de întrebat? Nu vedeți ce vârstă am? Lăsați-mă în pace”, declara Mircea Lucescu.

Ultima oră
22:09 - Florin Cîţu, reacție la acuzația de plagiat adusă lui Nicolae Ciucă: Premierul va trebui să clarifice situaţia în faţa românilor, ca să nu devină o vulnerabilitate
21:46 - Administraţia Prezidenţială: Klaus Iohannis își menține poziția privind combaterea plagiatului și consideră corectă decizia lui Nicolae Ciucă de a cere analizarea tezei sale de doctorat de către Comisia de Etică a UNAp
21:19 - Virgil Popescu: Europa e dependentă mult de gazul rusesc. La fel și noi în perioada de iarnă. Dacă se întâmplă ceva în Ucraina, va fi afectată întreaga Europă. Avem diferite scenarii în calcul și știm ce avem de făcut (VIDEO)
21:14 - Vladimir Putin a trecut la nivelul următor. Rusia, China și Iran vor desfășura manevre navale comune
20:44 - Criza facturilor | Virgil Popescu: Vom pune în lege obligativitatea furnizorilor de a nu debranșa, de a reface facturile întocmite eronat și de a nu percepe penalități / Nimeni nu rămâne cu banii dați și nerecuperați (VIDEO)
20:30 - De ce au explodat prețurile facturilor la energie. V. Popescu, ministrul Energiei: „Eu cred că nu a fost incompetență” (VIDEO)
20:22 - Kim Jong-un face angajări. Condiții extrem de stricte pentru bodyguarzi
20:12 - Ministrul Energiei a anunțat noile măsuri în criza facturilor la electricitate și gaze naturale. Explicațiile lui Virgil Popescu (VIDEO)
19:41 - Andreea Bălan vrea să-și cumpere apartament în Dubai. Cum arată locuința pe care a pus ochii. „Investiția ar fi ceva, dar se poate plăti în rate, în 2 ani” (VIDEO, GALERIE FOTO)
19:23 - Cătălin Zmărăndescu (Survivor), criticat și de fiul său: „Eu v-am spus despre caracterul său. Și-a dat cu tesla-n cap” (VIDEO)