Motivul pentru care Lionel Messi pleacă de la FC Barcelona și ce cluburi vor să-l transfere pe argentinian

Motivul pentru care Lionel Messi pleacă de la FC Barcelona și ce cluburi vor să-l transfere pe argentinian
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Xinhua

Lionel Messi (33 de ani) și-a anunțat intenția de a pleca de la FC Barcelona, prin intermediul unui fax. Argentinianul nu mai are răbdare și vrea să părăsească Camp Nou chiar în această fereastră de transferuri. Presa din Italia a dezvăluit motivul pentru care marele fotbalist dorește să facă o schimbare.

Nu rezultatele slabe ale echipei l-au determinat pe Lionel Messi să ia decizia radicală, ci luptele interne din cadrul clubului, informează Gazetta Dello Sport. Președintele Josep Maria Bartomeu nu mai este agreat de starul argentinian. Atacantul Barcelonei îl susține pe Victor Font, contracandidatul lui Bartomeu pentru funcția de conducere, la alegerile care vor avea loc în anul 2021.

Lionel Messi, greu de convins să rămână la FC Barcelona. Granzii din Europa sunt gata să-l transfere

Lionel Messi s-a întâlnit și cu Ronald Koeman, cu care a discutat despre plecarea de pe Camp Nou. Căpitanul catalanilor i-a transmis noului antrenor că șansele de a rămâne în continuare la club sunt minime.

Până în acest moment, mai multe forțe de pe continent și-au exprimat interesul pentru transferul lui Lionel Messi, după ce atacantul a făcut anunțul despărțirii. Manchester United, Manchester City, PSG și Inter Milano sunt favorite să-l transfere pe golgheterul Barcelonei.

De 6 ori câștigător al Balonului de Aur, Leo Messi are contract pe Camp Nou până în vara anului 2021. În prezent, are o clauză de reziliere în valoare de 700 de milioane de euro, care ar putea pica dacă fotbalistul va ajunge la un acord cu șefii blaugrana.