Neymar este acuzat de corupţie şi fraudă. Fotbalistul riscă ani de închisoare

Neymar este acuzat de corupţie şi fraudă. Fotbalistul riscă ani de închisoare
Neymar este acuzat de corupţie şi fraudă. Fotbalistul riscă ani de închisoare. Sursa Foto: Hepta

Justiţia spaniolă a transmis miercuri că Neymar, care joacă acum la Paris Saint-Germain, va fi judecat în perioada 17-31 decembrie în capitala Cataloniei, pentru presupuse nereguli comise cu ocazia transferului său de la Santos la FC Barcelona, în 2013.

Speţa este legată de transferul fotbalistul la Barcelona, petrecut în 2013, în urma căruia autoritatea fiscală spaniolă consideră că s-a făcut o evaziune fiscală de 8,4 milioane de euro, potrivit cotidianului El Pais.

Neymar este cercetat într-un dosar de delapidare

Acuzat de „corupţie” şi „fraudă”, la fel ca şi ceilalţi inculpaţi, Neymar va fi judecat alături de foştii preşedinţi ai clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, cu o lună înaintea Cupei Mondiale de fotbal din Qatar (21 noiembrie-18 decembrie 2022).

Compania braziliană DIS, care pretinde că deţinea 40 % din drepturile federative asupra jucătorului în urmă cu 9 ani, a devenit parte în proces cu solicitarea unei pedepse cu închisoarea de 5 ani şi despăgubiri de 150 de milioane de euro.

În vara anului 2017, Neymar s-a transferat la Paris Saint-Germain, după ce clubul francez a acceptat să achite clauza de reziliere a contractului său cu FC Barcelona, în valoare 222 de milioane de euro, brazilianul fiind de atunci cel mai scump fotbalist al planetei.

Urmăriți B1TV.ro și pe