Novak Djokovici, înlocuit pe tabloul de la Australian Open. Cine este sportivul care evoluează în locul liderului ATP

Novak Djokovici, înlocuit pe tabloul de la Australian Open. Cine este sportivul care evoluează în locul liderului ATP
Novak Djokovic a cucerit Australian Open de nouă ori, un record all time. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Tess Derry

După decizia judecătorilor australieni de a-l deporta, Novak Djokovici a fost înlocuit pe tabloul de simplu de la Australian Open. Meciul va fi jucat de italianul Salvatore Caruso, locul 150 mondial.

Caruso va evolua în primul tur contra sârbului Miomir Kecmanovic, locul 77 mondial, luni, de la ora locală 21.00, pe Rod Laver Aena.

Novak Djokovici, forțat să părăsească țara înainte de Australian Open

Cel mai bun jucător de tenis al lumii a pierdut procesul prin care contestă anularea vizei sale. Djokovic nu va mai putea să intre în Australia timp de 3 ani.

Statul australian i-a anulat de două ori viza sârbului, deși inițial acesta primise o derogare de intrare în ţară, chiar dacă nu era vaccinat.

Sunt extrem de dezamăgit, dar respect decizia!…”, a transmis Novak Djokovici.

Judecătorii australieni au decis duminică deporatarea lui Novak Djokovic. Sentința se va aplica imediat, ceea ce însemnă că nu va mai participa la Australian Open. Decizia instanței vine cu doar o zi înainte de începerea turneului sportiv.

Soluția de expulzare a lui Novak Djokovic a fost dată în unanimitate de cei 3 judecători. Novak Djokovic este forțat să plece din Australia şi ratează astfel șansa de a câștiga pentru a 10-a oară turneul de la Melbourne.

Cum au început problemele lui Djokovic cu autoritățile

Problemele au început pentru Djokovic în urmă cu două săptămâni, atunci când a ajuns la Melbourne pentru a participa la Australian Open. Acesta a fost cazat 4 nopți într-un hotel de detenție pentru imigranți după ce oficialii i-au anulat scutirea medicală de la regulile stricte de vaccinare ale Australiei.

Luni, tenismanul și-a câștigat în instanță dreptul de a rămâne în Australia, înainte ca ministrul Hawke să îi revoce viza pentru a doua oară.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina