Prima declarație a lui Novak Djokovic după aflarea sentinței care îl împiedică să participe la Australian Open 2022. Sportivul este acuzat că ar fi devenit simbolul grupurilor anti-vacciniste

Prima declarație a lui Novak Djokovic după aflarea sentinței care îl împiedică să participe la Australian Open 2022. Sportivul este acuzat că ar fi devenit simbolul grupurilor anti-vacciniste
Sursa Foto: Hepta

Novak Djokovic a aflat în urmă cu scurt timp sentința judecătorilor australieni, de a-l deporta imediat din țară. Cel mai bun jucător de tenis al lumii a pierdut procesul prin care contestă anularea vizei sale. Djokovic nu va mai putea să intre în Australia timp de 3 ani.

Decizia luată de Tribunalul din Melbourne pune capăt unei scandal care se întinde pe 2 săptămâni. Statul australian i-a anulat de două ori viza sârbului, deși inițial acesta primise o derogare de intrare în ţară, chiar dacă nu era vaccinat.

„Sunt extrem de dezamăgit, dar respect decizia!”, a transmis numărul 1 ATP.

Imediat după ce s-a decis anularea vizei liderului ierarhiei ATP și s-a confirmat faptul că nu va putea  participa la Australian Open, Djokovic a făcut primele declarații. Sportivul le-a mulțumit celor care l-au sprijinit în ultimele săptămâni.

„Aș dori să fac o scurtă declarație despre decizia de astăzi a Tribunalului. Voi petrece un timp pentru a mă odihni și a mă recupera, înainte de a face alte comentarii în afară de acestea.

Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open.
Respect decizia Curții și voi coopera cu autoritățile în ceea ce privește plecarea mea din țară. Mă simt inconfortabil din cauza faptului că în ultimele săptămâni s-a pus accentul pe mine și sper că acum ne putem concentra cu toții asupra jocului și turneului pe care îl iubesc.
Aș dori să le urez jucătorilor, oficialilor turneului, personalului, voluntarilor și fanilor toate cele bune pentru acest turneu. În cele din urmă, aș dori să mulțumesc familiei mele, prietenilor, echipei, suporterilor, fanilor și compatrioților mei sârbi pentru sprijinul vostru constant. Cu toții ați fost o mare sursă de putere pentru mine”, a spus Djokovic, potrivit theage.com.au

Novak Djokovic a devenit simbolul grupurile anti-vaccinare

Campionul a devenit grupurile anti-vaccinare, spune ministrul Imigrărilor, Stephen Lloyd.

„Novak Djokovic a devenit acum un simbol pentru grupurile anti-vacciniste. Oamenii se folosește de celebrități tot timpul pentru a promova idei și cauze. Fără îndoială, solicitantul însuși are multe aranjamente publicitare cu diferiți clienți. Nu spun că aceasta este reclamă, dar legătura lui cu o cauză, indiferent dacă vrea sau nu, este încă prezentă. Pe bună dreptate sau greșit, el este perceput ca susține o viziune anti-vaccinare″⁣, spune Stephen Lloyd, potrivit theage.com.au.

De partea cealalta, avocatul lui Djokovic a combatut argumentul potrivit căruia prezența acestuia la Australian Open ar inflama spiritele în rândul anti-vacciniștilor.

„Nu există nici cea mai mică dovadă. Ministrul nu are voie să anuleze o viză pe baza imaginației sale, fără dovezi”, a declarat avocatul Nick Wood.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)
22:18 - Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, cere statelor UE să sprijine Ucraina cu bani
22:01 - Kievul își pierde răbdarea. Un oficial ucrainean susține că „orice se poate întâmpla” cu oleoductul prin care Ungaria primește petrol rusesc și că ungurilor ar trebui să li se vorbească „pe limba lor”
21:54 - Val de concedieri în Armata Rusă, în rândul militarilor care au refuzat să lupte în războiul din Ucraina