Numărul spectatorilor la turneul Roland Garros, redus semnificativ din pricina COVID-19. Organizatorii și-au exprimat „regretul profund”

Numărul spectatorilor la turneul Roland Garros, redus semnificativ din pricina COVID-19. Organizatorii și-au exprimat „regretul profund”
foto: Pixabay

Federaţia franceză de tenis (FFT), organizatoarea turneului de la Roland Garros, a declarant că „regretă profund” reducerea numărului de spectatori ai turneului care va începe duminică, scrie lequipe.fr

Numărul spectatorilor la Roland Garros, redus din pricina COVID-19

„FFT a lucrat de la începutul crizei de sănătate prin care trece ţara noastră, în consultare constantă cu serviciile de stat, cu privire la opţiunile organizaţionale pe care situaţia medicală le-ar putea ridica. Regretăm profund această nouă constrângere. Ca atare vom organiza o extragere pentru fiecare zi a turneului printre persoanele care deţin în prezent un bilet.

Persoanele care din păcate nu vor fi extrase vor primi toţi banii înapoi şi vor avea prioritate la casele de bilete pentru ediţia de anul viitor”, se arată într-un comunicat al FFT.

Mai exact, autorităţile din Franța au redus de la 5.000 la 1.000 numărul maxim de spectatori autorizaţi pentru a participa zilnic la meciurile din cadrul turneului de tenis.

Hotărârea vine ca urmare a noilor restricţii privind adunările publice anunţate miercuri seara de ministrul francez al Sănătăţii, pentru zonele aflate în „stare de alertă sporită” (precum capitala Franței), restricții privind combaterea numărului de cazuri de COVID-19.

Numărul spectatorilor de la Roland Garros, redus a treia oară în mai puțin de o lună

Această decizie de a reduce numărul spectatorilor la turneu este a treia în mai puţin de trei săptămâni.

La începutul lunii septembrie, FFT a fost nevoită să reducă numărul zilnic de spectatori, de la un maximum de 20.000 la 11.500. Apoi, numărul acestora a fost redus la 5.000, iar acum s-a ajuns la doar 1.000 de persoane zilnic.

Cu toate acestea, directorul turneului parizian, Guy Forget, spera în continuare ca numărul spectatorilor autorizaţi să rămână fixat la 5.000.

„Suntem capabili să primim acest număr de persoane pe o arenă de 12 hectare. Probabil vor avea loc noi discuţii în zilele următoare pentru a vedea care va fi situaţia şi cum vom organiza turneul. Bineînţeles, putem accepta şi mai puţine persoane dacă va fi cazul, nu ştiu, vom vedea ce va fi în continuare”, a precizat acesta.

Premierul francez este însă de altă părere:

„Vom aplica la Roland Garros aceleaşi reguli ca peste tot”, a punctat Jean Castex.

Serviciile premierului au precizat ulterior pentru AFP că persoanele acreditate (organizatori, jucători, staff, ziarişti etc) sunt „supuse unui protocol specific” şi nu se numără printre cele 1.000 de persoane autorizate zilnic.

Așadar, în cele 15 zile de competiţie vor fi prezenţi în tribunele de la Roland Garros doar 15.000 de spectatori, față de cei 520.000 de pasionați ai tenisului care au participat la ediţia din 2019 a turneului.

COVID-19 la Roland Garros

Mai mulți jucători au fost excluşi din calificările turneului de tenis Roland Garros, din cauza virusului COVID-19.

„Conducerea turneului Roland-Garros confirmă faptul că doi jucători din calificări au dat rezultate pozitive la testul pentru Covid-19 şi alţi trei jucători sunt declaraţi cazuri de contact ale antrenorului lor, care fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

În conformitate cu protocolul de sănătate al turneului, aceşti cinci jucători au fost excluşi de pe tabloul calificărilor care începe luni şi vor rămâne izolaţi timp de şapte zile”, au anunţat reprezentanţii turneului parizian, într-un comunicat de presă. Ulterior, o altă jucătoare a fost depistată cu SARS-CoV-2 și exclusă din calificări.

Meciurile de pe tabloul principal încep la 27 septembrie şi durează până la 11 octombrie.

Marius Copil,Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu, Irina Bara, Jaqueline Cristian, Elena-Gabriela Ruse şi Laura Ioana Paar reprezintă România la calificările turneului de la Roland Garros.