O dublă campioană de Grand Slam rupe tăcerea în cazul Djokovic: „Aș vrea ca vaccinarea să fie obligatorie”

O dublă campioană de Grand Slam rupe tăcerea în cazul Djokovic: „Aș vrea ca vaccinarea să fie obligatorie”
Foto: Hepta - Bestimage / Aur

Victoria Azarenka, de două ori campioană de Grand Slam, și-a exprimat sprijinul miercuri pentru impunerea obligativității vaccinării sportivelor care participă la evenimentele WTA.

Azarenka suține vaccinarea obligatorie a participantelor la turneele WTA

Azarenka este un membru de lungă durată al puternicului WTA Players’ Council, care lucrează la provocările generate de coronavirus, scrie france24.com.

Aceștia au fost scoși la iveală de haosul și confuzia care l-a cuprins pe Djokovic, sceptic la vaccinuri, care a fost deportat în ajunul Australian Open.

Vorbind la Melbourne, Azarenka a recunoscut că ar putea fi o provocare din punct de vedere legal de a aplica măsura, dar crede că ar fi „util pentru toată lumea” dacă Turul WTA ar considera o politică de interzicere a jocului pentru cei nevaccinați.

„Ei bine, din punctul meu de vedere a fost foarte clar. Cred în știință. Cred în vaccinare, asta am făcut pentru mine”, a spus sportiva de 32 de ani.

„Dacă mă întrebați părerea mea, dacă ar trebui să fie așa, cred că ar fi de ajutor pentru toată lumea din lume, mai ales când călătorim internațional.”

Dar fostul număr unu mondial a recunoscut că forțarea oamenilor să fie vaccinați s-ar putea dovedi problematică.

„Unele țări nu vor permite obligativitatea. Cred că a impune ceva legal în Turul WTA poate fi o provocare, cred că este ceva cu care ne confruntăm”, a spus ea.

Pentru a juca la Australian Open, jucătorii trebuie să fie vaccinați, cu excepția cazului în care au o scutire medicală.

Djokovic a crezut că a fost scutit din cauza contractării recent de Covid-19, dar a fost contestat de autoritățile australiene și, după o bătălie juridică cu mize mari, a plecat duminică din Melbourne.

Azarenka, despre cazul Djokovic

Azarenka a spus că scandalul a devenit „un circ” și că „ar trebui să existe o privire cu adevărat serioasă asupra acestei situații în viitor”.

„Cred că de îndată ce există o zonă gri în reguli, asta lasă loc multor întrebări și se întâmplă situații de genul acesta”, a spus sportiva, care a dezvăluit că a fost infectată cu Covid în noiembrie.

„Pentru anumite lucruri, cred că abordarea alb-negru este necesară. În opinia mea, acesta ar trebui să fie cazul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe