Octavian Popescu a impresionat legendele fotbalului românesc: „De la Hagi nu am mai văzut așa ceva”

Octavian Popescu a impresionat legendele fotbalului românesc: „De la Hagi nu am mai văzut așa ceva
foto: Facebook @ Dorinel Munteanu

Octavian Popescu i-a impresionat pe toți oamenii din fotbalul românesc. Dorinel Munteanu și Daniel Pancu se numără printre foștii jucători ai naționalei României care și-au exprimat aprecierea față de tânărul jucător de la FCSB.

Tehnica, viteza și tupeul sunt principalele calități cu care jucătorul de doar 18 ani a impresionat în Liga 1. Dorinel Munteanu, cel mai selecționat jucător al naționalei României, cu 134 de prezențe, pentru a-l descrie pe Popescu, s-a raportat la Gică Hagi.

„Știți foarte bine că sunt foarte scump la vorbe, nu arunc ușor vorbe, dar acest tânăr talentat arată altceva decât avem noi în România. Apreciez la el foarte mult lejeritate cu care execută ultima pasă în adâncime, mai ales în situații limită, în careu, iar el face totul lejer, ca și cum ar avea foarte mare experiență.

Eu mă bucur că a apărut acest jucător, pentru că ar trebui foarte bine monitorizat și chiar forțat, aș putea să spun. Din generația mea, de la Hagi, nici chiar Adi Mutu, dar de la Hagi n-am mai văzut așa o lejeritate de a juca în adâncime sau de a da ultima pasă”, a declarat Dorinel Munteanu la Digi Sport.

Daniel Pancu, despre Octavian Popescu: „N-am mai văzut loburi de genul ăsta”

De asemenea, Daniel Pancu, fost atacant, cu 27 de selecții,a avut doar cuvinte de laudă pentru Octavian Popescu.

„Nu are niciun fel de complex și e o calitate foarte importantă. Jucători talentați și foarte talentați au fost și vor mai fi. Și eu am antrenat la Rapid doi-trei jucători de felul ăsta.

El era un junior, dar eu abia după aia am aflat povestea asta, că Popescu aparținea de Regal, că erau grupele împrumutate. Da, primul meci la seniori îl are cu mine, Grig mi-a spus de el, că știa toți juniorii din Academie.

Îți sărea în ochi, deci nu aveai cum să nu-l vezi, mai ales la modul în care se mișca, iar atunci era o așchie, blonduț, așa. Are o mare calitate, nu îi este frică. Plus pasele astea, loburile astea, când vine între linii, face mișcare foarte scurtă, preluare foarte scurtă cu un picior și cu celălalt îți ridică mingea și îți cade în față.

Cu Iași a dat assist, printr-un procedeu tehnic foarte greu: cu mingea în față, din alergare, să dai lob, eu de la Lupu n-am mai văzut loburi de genul ăsta. Dar cu mingea în față, când îl lasă pe Coman singur cu portarul, sunt foarte puțini în lume care reușesc asta”, a declarat Pancu pentru sursa citată.