ȘOC în arbitraj: Ovidiu Hațegan, OUT din Liga Campionilor! Motivul pentru care românul nu va mai conduce meciuri în cea mai importantă competiție este ULUITOR

ȘOC în arbitraj: Ovidiu Hațegan, OUT din Liga Campionilor! Motivul pentru care românul nu va mai conduce meciuri în cea mai importantă competiție este ULUITOR
Foto: Hepta.ro

Veste cumplită pentru arbitrajul românesc. Ovidiu Hațegan nu va mai putea conduce meciuri în Liga Campionilor pentru că, în prezent, România nu a implementat sistemul de arbitraj video (VAR), anunță gsp.ro.

Românul a condus 3 meciuri din Champions League în acest sezon: Barcelona – Inter 2-0, Juventus – Manchester United 1-2 și ȚSKA Moscova – Real Madrid 1-0, și se aștepta să arbitreze și în fazele superioare ale competiției.

Doar că începând din optimile de finală ale Ligii Campionilor vor fi delegați doar cavaleri ai fluierului din țările în care a fost deja implementat sistemul VAR.

„Sper ca şi în România să se implementeze sistemul VAR în viitorul foarte apropiat pentru că o să reducă foarte mult greşelile mari ale noastre. Toţi tindem spre aşa ceva. În momentul în care termini meciul, toată lumea ştie fazele, doar tu eşti singurul care nu are posibilitatea aceasta. De ce să nu facem un pas înainte? Ăsta este viitorul în fotbal din punctul meu de vedere”, a afirmat arbitrul de 38 de ani.

Cu toate acestea, cel mai valoros arbitru român al momentului și brigada sa au avut deja meci în Europa League. Brigada a condus fără greșeală partida Celtic – Valencia 0-2, iar joi urmează să aibă un nou meci în Europa League.

Urmăriți B1TV.ro și pe