Seară grea pentru români! PAOK-ul lui Lucescu a fost umilit și părăsește Liga Europa; Standardul lui Răzvan Marin, eliminat și el

Seară grea pentru români! PAOK-ul lui Lucescu a fost umilit și părăsește Liga Europa; Standardul lui Răzvan Marin, eliminat și el

Seară grea pentru românii noștri care încă mai se luptau pentru calificare în Liga Europa. Atât PAOK Salonic, echipă antrenată de Răzvan Lucescu la care evoluează și Alin Toșca, cât și Standard Liege, pentru care joacă internaționalul român Răzvan Marin, au fost eliminate din Liga Europa și vor privi la televizor cu jind la primăvara europeană.

Răzvan Lucescu și Toșca avea nevoie de victorie pe teren propriu, în compania lui BATE Borisov, echipă pe care o învinsese cu 1-4 în turul din Belarus. Cu toate acestea, PAOK a privit pasivă la jocul aproape fără de greșeală făcut de BATE Borisov, și a pierdut cu un 1-3 sec, astfel că rămâne în afara competiției. Este drept că, oricum, pentru ca grecii să meargă mai departe, era nevoie ca liderul grupei Chelsea să se impună în Ungaria, contra lui MOL Vidi, lucru care nu s-a întâmplat.

De partea cealaltă, Răzvan Marin, tânărul mijlocaș al celor de la Standard, s-a deplasat în Turcia, pentru a juca o partidă cu codașa grupei, Akhisarspor. Belgienii, pentru care joacă și românul nostru, aveau nevoie de victorie în țara „semilunei” pentru a merge mai departe, dar și ca Krasnodar, rivala la calificare, să piardă pe terenul liderului Sevilla – lucru care s-a și întâmplat. Cu toate acestea, Standard nu s-a impus în Turcia, acolo unde a reușit doar o remiză albă.

Singurul român fericit din această seară de Europa este Andrei Ivan, atacantul celor de la Rapid Viena. Echipa austriacă a învins-o pe Rangers la scor minim și va merge în primăvara europeană a celei de-a doua competiții ca importanță de pe „bătrânul continent”.