Patrick Mouratoglou dezvăluie cum a ajuns să o antreneze pe Simona Halep: „Nu am găsit altă jucătoare precum ea”

Patrick Mouratoglou dezvăluie cum a ajuns să o antreneze pe Simona Halep: „Nu am găsit altă jucătoare precum ea”
Sursa foto: Madrid Open/Twitter

Patrick Mouratoglou a declarat că este încântat de colaborarea cu Simona Halep și a dezvăluit ce l-a determinat să o antreneze pe româncă. Celebrul antrenor a dezvăluit că Simona Halep își dorește să revină în topul tenisului mondial. Potrivit lui Patrick Mouratoglou, nu a găsit o altă jucătoare mai bună pe care să o antreneze:

Patrick Mouratoglou, dezvăluiri despre colaborarea cu Simona Halep

„Ca de obicei, când este o colaborare nouă, vrei să vezi cum decurge, dacă există o încredere reciprocă, dacă este de succes. Este bine să ne oferim puțin timp. Dar până acum totul este excelent, din punctul meu de vedere. Sunt foarte fericit alături de Simona, o admir foarte mult, este incredibilă. Ce a realizat până acum este special, a fost lider mondial, a câștigat două turnee de Grand Slam.

Simt că este extrem de motivată să revină la cel mai înalt nivel, apoi să realizeze lucruri mai bune decât în trecut, dacă este posibil. Pentru mine, ca antrenor, este un vis să lucrez împreună cu o jucătoare care are acest istoric în circuit și această motivație.

Probabil că aveam mai multe opțiuni, dar nu mai eram pe “piață” de zece ani, pentru că am lucrat cu Serena Williams. M-am gândit, am luat legătura cu Simona și m-am gândit “Mi-aș dori să lucrez mai mult cu altă jucătoare decât cu ea?”. Răspunsul a fost că n-am găsit nicio altă jucătoare. Ulterior, n-a mai fost nicio discuție, pentru că nu voiam să mai fiu antrenor liber și nu am crezut că voi găsi o altă jucătoare încântătoare precum Simona”, a spus antrenorul Simonei Halep pentru digisport.ro.

Acesta a dezvăluit că Simona Halep a fost o adversară redutabilă pentru Serena Williams:

“Când era o adversară, am admirat-o foarte mult pe Simona. Era foarte greu de învins, datorită deplasării ei pe teren și datorită constanței în joc. Când Serena a jucat împotriva ei, știam că dacă nivelul de concentrare al Serenei scade foarte puțin, va avea imediat probleme. Simona a știut să-și utilizeze calitățile la maximum, nu mulți jucători pot reuși asta. Asta spune multe despre mentalitatea ei și despre conduita ei profesională”, a spus Patrick Mouratoglou.

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Roma

Simona Halep s-a calificat luni în runda a doua a turneului WTA 1.000 de la Roma, după ce a învins-o în două seturi, scor 6-4, 6-4, pe Alize Cornet.

Simona Halep (21 WTA) a obţinut victoria după o oră şi 25 de minute, terminând cu 15 mingi direct câştigătoare, faţă de 14 ale adversarei, având câte 24 de erori neforţate.

Urmăriți B1TV.ro și pe