Ana Bogdan, eliminată de la Roland Garros, în urma unui meci dramatic

Ana Bogdan, eliminată de la Roland Garros, în urma unui meci dramatic

Ana Bogdan nu a reușit să se califice în optimile turneului de la Roland Garros. A fost învinsă de Paula Badosa, într-un meci de mare anduranță, încheiat cu2-6, 7-6, 6-4, care a durat aproape trei ore.

Nu a mai jucat Bogdan cu Naomi Osaka în turul al doilea, din cauza retragerii japonezei, dar în turul trei a consumat energie cât pentru două partide.

Românca a dat dovadă de un mare spirit de luptă. În primul set a fost condusă cu 2-0, dar a revenit în forță și a câștigat următoarele șase game-uri. În setul al doilea s-a jucat „umăr la umăr” și a fost decis la tie-break, cu 7-4 în favoarea spanioloaicei. Maratonul a continuat în setul al treilea, când s-a jucat din nou, extrem de strâns. La un moment dat, Bogdan a avut 4-2, dar Badosa a egalat și a urmat o adevărată avalanșă de puncte la „avantaje”, pe serviciul numărului 35 WTA, care a făcut 5-4. Bogdan a avut șansa se a face 5-5, dar adversara sa a revenit excepțional și a închis meciul.

Sorana Cîrstea, singura româncă din optimile Roland Garros 2021

Bogdan a câștigat cu cinci puncte mai multe decât Badosa și din punct de vedere statistic, a dominat aproape la toate capitolele. Din păcate, acest lucru nu i-au garantat și calificarea în optimile French Open.

Ana Bogdan a părăsit cu competiția cu ochii în lacrimi, iar Sorana Cîrstea rămâne singura reprezentantă a României calificată în optimi.

Mai departe, Sorana va juca împotriva Tamarei Zidansek, iar Badosa împotriva Marketei Vondrousova.