Presă: Djokovic va fi, foarte probabil, expulzat din Australia. Decizia finală va fi luată joi

Presă: Djokovic va fi, foarte probabil, expulzat din Australia. Decizia finală va fi luată joi
Novak Djokovic a cucerit Australian Open de nouă ori, un record all time, fiind de altfel câștigătorul ultimelor trei ediții, o performanță fără precedent în Era Open. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Tess Derry

Autorităţile din Australia sunt decise să îl expulzeze pe Novak Djokovic, scrie Herald Sun. Decizia finală privind anularea vizei lui Djokovic se va da joi.

Novak Djokovic va afla verdictul joi

Guvernul federal încă pregătește în această seară (n.r.miercuri) un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și a-l expulza. Surse spun că ministrul Alex Hawke a amânat o decizie finală cu privire la invocarea sau nu a puterii sale discreționare de anulare a vizei lui Djokovic, deoarece cazul a avut implicații grave pentru politica Guvernului de protecție a frontierei. O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice mișcare spre relaxarea regulilor guvernamentale de imigrare și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos. Guvernul este pregătit să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia, deoarece ar fi în interesul național și ar fi în concordanță cu ”, se arată în cotidianul australian.

Cu toate că a câştigat procesul privind anularea vizei, Djokovic nu e sigur că va participa la Australian Open, după ce este suspectat de autorităţi că a mințit în formularul de intrare în Australia.

În acea declarație, sârbul a bifat că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Sârbul s-ar fi aflat la Belgrad în perioada în care susține că a avut COVID-19, acolo petrecându-și și Crăciunul. Ulterior, ar fi zburat în Spania, lucru pe care „l-a uitat” în declarația completată.

Novak Djokovic a participat la un eveniment, deși știa că are Covid-19

Novak Djokovic a recunoscut că a fost conștient că a fost pozitiv cu COVID-19 atunci când a participat la un interviu, luna trecută. Numărul unu mondial a negat totuși să cunoască rezultatul său pozitiv când a participat cu o zi mai devreme la un eveniment  dedicat copiilor la Belgrad.

Djokovic, care nu este vaccinat, a primit o scutire medicală înainte de Australian Open pe motiv că a avut recent COVID-19. Starul sârb susține că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 pe 16 decembrie, dar a fost criticat după ce au apărut imagini cu el în zilele următoare, scrie sportingnews.com.