Protocol de colaborare între MAE și COSR privind participarea României la Jocurile Olimpice: „Bogdan Aurescu a evidențiat angajamentul MAE pentru sprijinirea participării sportivilor români la competițiile internaționale”

Protocol de colaborare între MAE și COSR privind participarea României la Jocurile Olimpice: „Bogdan Aurescu a evidențiat angajamentul MAE pentru sprijinirea participării sportivilor români la competițiile internaționale”
foto: Pixabay

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe, și Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, au semnat luni protocolul de colaborare între MAE și COSR privind participarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Bogdan Aurescu și Mihai Covaliu au semnat un protocol de colaborare între MAE și COSR privind participarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo

„Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu și președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, au semnat astăzi, 26 aprilie 2021, la sediul MAE, un nou Protocol de colaborare între cele două instituții. Protocolul actualizează cadrul formal de cooperare dintre MAE și COSR, semnarea sa având loc în contextul dialogului constant între Ministerul Afacerilor Externe și Comitetul Olimpic și Sportiv Român în ceea ce privește modalitățile de coordonare pentru pregătirea participării delegațiilor române atât la Jocurile Olimpice, cât și la Jocurile Paralimpice și la cele pentru tineret”, se arată în comunicatul MAE.

Potrivit MAE, „protocolulde colaborare își propune, de asemenea, identificarea celor mai eficiente metode de valorificare a potențialului sportivilor români de promovare a imaginii României la nivel internațional, inclusiv prin organizarea unor evenimente de diplomație culturală, publică și sportivă”.

„Cu ocazia semnării documentului, ministrul Bogdan Aurescu a evidențiat angajamentul MAE pentru sprijinirea participării sportivilor români la competițiile internaționale, inclusiv ținând cont de contextul dificil asociat pandemiei de COVID-19”, se mai arată în același comunicat.

MAE a precizat că ministrul Bogdan Aurescu „a subliniat, totodată, semnificația specială a faptului că participarea României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, programate pentru această vară, se produce în contextul aniversar al marcării, în acest an, a centenarului relațiilor diplomatice româno-nipone”.

„La rândul său, Mihai Covaliu, președintele COSR, a mulțumit pentru deschiderea Ministerului Afacerilor Externe în sprijinirea fenomenului olimpic și a evidențiat foarte buna colaborare cu misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în pregătirea acțiunilor la care participă loturile olimpice. A informat, totodată, că până în prezent s-au calificat la Olimpiada de la Tokyo 63 de sportivi români. De asemenea, a prezentat stadiul pregătirilor pentruCasa ospitalității române, care va funcționa inclusiv cu sprijinul MAE, în cadrul Ambasadei României la Tokyo, și care va reprezenta un instrument important de diplomație publică și culturală”, mai notează MAE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)