Radu Drăgușin a refuzat naționala României. Explicația FRF

Radu Drăgușin a refuzat naționala României. Explicația FRF
Foto: Facebook: Radu Drăgușin

Radu Drăgușin a refuzat convocarea la naționala de tineret a României. Fundașul în vârstă de 19 ani a preferat să continue antrenamentele la noua sa echipă, Sampdoria.

Federația Română de Fotbal a făcut anunțul, despre decizia fotbalistului crescut de Juventus.

„Radu Drăgușin a refuzat convocarea la echipa națională Under 21. Astfel, jucătorul de 19 ani nu se va prezenta la acțiunea din luna octombrie, când România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va întâlni Suedia U20 și Mexico U21.

Internaționalul român și-a motivat gestul prin dorința de a rămâne la echipa de club pentru a se acomoda, având în vedere că în urmă cu trei săptămâni a fost împrumutat de Sampdoria de la Juventus Torino”, a comunicat oficial FRF.

Drăgușin încă se află sub contract cu Juventus. Românul a plecat la Sampdoria sub formă de împrumut.

Comentarii acide în privința selecționerilor, în relație cu Radu Drăgușin

În ultimele luni, multe dezbateri au avut loc în privința lui Radu Drăgușin, preferat doar ca rezervă de către Adi Mutu, fost selecționer U21 și Florin Bratu, actualul antrenor al tinerei formațiuni. Florin Manea este unul dintre cei mai aspri critici ai lui Bratu, pentru acest aspect.

„Este o rușine ce face Florin Bratu! Îmi pare rău, pentru că este finul meu. Aduce o mentalitate veche, împinge la mediocritate, judecă un copil care se bate cu Bonucci și Chiellini și are 3 milioane valoare pe Transfermarkt.

Fără să jignesc pe ceilalți colegi. Racovițan e un copil care îmi place, dar 25.000 de euro valoarea pe Transfermarkt, iar în doi ani de zile a jucat doar 9 meciuri. Este o rușine”, a declarat Manea, potrivit GSP.

Potrivit impresarului, Drăgușin a primit propunerea de a jucat pentru naționala Italiei.