Rafael Nadal, acuzat că a intrat în Australia cu COVID. Spaniolul nu ar fi respectat carantina de 14 zile

Rafael Nadal, acuzat că a intrat în Australia cu COVID. Spaniolul nu ar fi respectat carantina de 14 zile
Rafael Nadal / Foto: @AustralianOpen (Instagram)

După ce Novak Djokovic a recunoscut că nu a stat în carantină în luna decembrie, în urma testării pozitive, și spaniolul Rafael Nadal ar putea avea probleme în justiție, din cauza unei situații și mai grave, care are direct legătură cu contextul epidemiologic din Australia, potrivit Sporting News.

Rafael Nadal a dezvăluit că a fost testat pozitiv cu COVID-19 în Spania, pe data de 20 decembrie, după ce s-a întors de la un eveniment găzduit în Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. Problema este că jucătorul de tenis a ajuns în Australia, la Melbourne, pe data de 31 decembrie, pentru a începe pregătirea în vederea participării la turneul de Grand Slam Australian Open 2022.

Astfel, Nadal a încălcat restricțiile impuse de Guvernul de a Canberra. Potrivit regulamentului din Australia, niciun turist nu are dreptul de a păși pe teritoriul australian dacă nu a stat cel puțin 14 zile în izolare, după confirmarea testului pozitiv COVID, prevedere care se aplică atât persoanelor vaccinate, cât și celor nevaccinate.

Djokovic a ajuns în Australia neinfectat, Nadal ar fi avut COVID

Milos Ninkovic, fotbalist la Sydney FC, este cel care a lansat acuzațiile la adresa lui Rafael Nadal și cel care astfel, a devoalat „dublul standard” aplicat în cazul lui Novak Djokovic.

Totuși, spre deosebire de spaniol, când a ajuns în Australia, pentru Novak Djokovic trecuseră cele 14 zile pentru carantină. Liderul ATP a încălcat perioada de carantinare în Serbia, care a expirat pe 31 decembrie. Nole a ajuns în Australia pe 5 ianuarie.

Pentru Nadal, perioada de izolare a expirat pe 3 ianuarie 2022, în condițiile în care spaniolul se afla în Australia de trei zile.

„Mulți jucători de tenis au primit scutire prin care au fost exceptați de la regulă, însă doar Novak a fost reținut. 

(…) Nimeni nu a adresat o întrebare… Îmi amintesc de faptul că Nadal a anunțat că a fost infectat pe 19 sau 20 decembrie, în condițiile în care el a ajuns în Australia în decembrie, pe 30 sau 31. Mai puțin de două săptămâni trecuseră”, a declarat fotbalistul, potrivit Kurir.

Fotbalist de la Sydney: „Dacă nu era un joc politic la mijloc, i-ar fi fost permis lui Djokovic să fie cu echipa sa, în casa pe care a închiriat-o”

De asemenea, Ninkovic a atenționat că nedreptatea care se face în cazul lui Djokovic face parte dintr-un joc politic.

„Încă de la bun început, acesta este un joc politic. Fiecare om care gândește cu propria minte este conștient de acest aspect. 

Totuși, aici, în Australia, marea majoritate a oamenilor își formează opinia pe baza mass-media și a ceea ce li se servește la TV. 

Majoritatea cred că această situație nu are de-a face cu politica și că Novak a vrut să intre cu forța în Australia, ceea ce este amuzant. Novak avea toate actele necesare. 

Autoritățile știau de la început ce urmau să facă. L-au așteptat să aterizeze și să-l închidă. Dacă nu era un joc politic la mijloc, i-ar fi permis să fie cu echipa sa, în casa pe care a închiriat-o”, a declarat jucătorul de la Sydney.

Ultima oră
09:15 - Calendarul zilelor libere pentru 2022. Prima minivacanță din acest an are loc la finalul săptămânii  
09:13 - Tanczos Barna susține că primarii vor taxarea suplimentară a mașinilor second hand: „Există la nivelul autorităților locale o presiune uriașă la înmatriculări”
09:10 - Eliminare neașteptată la Survivor România 2022. Concurenta a părăsit competiția în lacrimi: „Traseele sunt grele, la fel și condițiile din junglă” (GALERIE FOTO)
09:01 - Varianta Omicron ar putea marca sfârșitul pandemiei de COVID-19 și trecerea la o fază endemică, spune Anthony Fauci, principalul epidemiolog al Casei Albe
08:44 - Cel mai în vârstă bărbat din lume a murit, cu puțin timp înainte să împlinească 113 ani. Cine îi va lua locul lui Saturnino de la Fuente Garcia
08:43 - O femeie de 70 de ani a fost lovită mortal pe trecerea de pietoni, în Azuga, de o mașină care intrase pe contrasens
08:38 - Cehia: O cântăreaţă a murit de COVID după ce s-a îmbolnăvit voluntar ca să nu se vaccineze. Fiul ei acuză mișcarea antivaccinistă
08:30 - Rusia ar putea invada Ucraina „în orice moment”, avertizează SUA / Antony Blinken pleacă într-un nou tur de forță pentru dezamorsarea situației
08:13 - Primul deces în România cauzat, cel mai probabil, de varianta Omicron a coronavirusului
08:08 - Accident cumplit în Sibiu! Doi adolescenți, care erau trași cu sania de o mașină, au căzut și s-au izbit de un autoturism ce venea din sens opus