Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius

Real Madrid a câștigat UEFA Champions League pentru a 14-a oară și își consolidează supremația în fotbalul european. Finala cu Liverpool, tranșată prin golul lui Vinicius
Foto: Hepta.ro / DPA Images / Nick Potts

Real Madrid a învins-o cu 1-0 pe Liverpool, sâmbătă seară, în finala de pe Stade de France din Paris, și a cucerit trofeul UEFA Champions League pentru a 14-a oară în istorie, o performanță fără egal.

Real Madrid câștigat finala cu Liverpool și a cucerit trofeul UEFA Champions League

Deși ultimul act al competiției a pus față în față două dintre cele mai spectaculoase echipe din lume, combatantele au început cu abordări prudente, așa cum se întâmplă de obicei în momente de un asemenea calibru. Cele mai mari ocazii din prima repriză au fost de partea lui Liverpool. Chiar și așa, tot Realul era să deschidă scorul, în minutul 45, însă reușita lui Karim Benzema a fost anulată de arbitru pentru un offisde.

Încrâncerea din teren a crescut vizibil în a doua parte a jocului. Echilibrul de pe tabelă s-a rupt în minutul 59, când Federico Valverde l-a servit perfect pe Vinicius, care a îndeplinit o simplă formalitate și și-a dus echipa în avantaj.

„Cormoranii” au căutat în agonie golul egalării, cu Jurgen Klopp trecând la o formulă și mai ofensivă, însă n-au reușit să puncteze în ciuda numeroaselor ocazii de poartă. Campioana Spaniei a fost la un pas să mărească diferența, însă Casemiro a încercat să fie altruist și a risipit șansa de a-și trece numele pe lista marcatorilor.

Cu victoria de pe Stade de France, Real Madrid și-a consolidat numărul-record de trofee UEFA Champions League câștigate (14). „Los blancos” sunt urmați la acest capitol de AC Milan (7) și Liverpool (6).

Real trecuse de Liverpool și în finala din 2018, scor 3-1.

Urmăriți B1TV.ro și pe