Recomandările FRF pentru prevenirea răspândirii coronavirusului: Fără strângeri de mână înaintea meciurilor

Recomandările FRF pentru prevenirea răspândirii coronavirusului: Fără strângeri de mână înaintea meciurilor
Foto: pixabay.com

Federaţia Română de Fotbal recomandă jucătorilor şi oficialilor echipelor de fotbal care să evite strângerea de mână înaintea partidelor.

„Federaţia Română de Fotbal recomandă evitarea strângerilor de mână înaintea meciurilor din competiţiile FRF, în conformitate cu sfaturile oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a reduce transmiterea COVID-19. Federaţia Română de Fotbal se aliniază astfel la decizia UEFA care a anunţat că jucătorii nu vor mai da mâna cu adversarii şi arbitrii ca parte a protocolului premergător startului partidelor din competiţiile UEFA”, se arată în comunicatul FRF, difuzat pe site-ul oficial.

FRF solicită ca igienizarea vestiarelor să se facă înainte şi după fiecare antrenament sau meci, să se evite interacţiunea cu suporterii pentru autografe sau poze, iar plimbările să se facă doar în aer liber, în spaţii deschise.

Grupul de comunicare strategică a anunțat că sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane.

”Începând de astăzi, 8 martie 2020, sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane.

Această măsură este obligatorie, la nivel național, pentru toți agenții publici și privați și nu este supusă negocierii, excepțiilor, neputând fi amânată.

De asemenea, evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale.

Acceptul sau refuzul organizării va fi transmis în baza unei analize care ține cont de natura evenimentului, grupa de vârstă a participanților, modalitatea în care participanții ajung la eveniment și durata deplasării către eveniment, dacă există posibilitatea ca la eveniment să participe persoane pentru care există posibilitatea să fi fost în zone de risc sau să fi intrat în contact cu persoane contaminate.

Această decizie este valabilă până la data de 31 martie 2020 pe întreg teritoriul național al României și există posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția situației”, se precizează în Comunicatul de presă al Grupului de comunicare strategică.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe