Record absolut! Cu cât s-a vândut o pereche de pantofi sport, purtați de Michael Jordan

Record absolut! Cu cât s-a vândut o pereche de pantofi sport, purtați de Michael Jordan

Michael Jordan, considerat cel mai bun baschetbalist din toate timpurile, este o mașinărie de făcut bani. De asemenea, tot ceea ce este legat de numele său presupune sume importante, cu multe zerouri. De exemplu, în această săptămână, casa Christie’s a vândut cei mai scumpi pantofi sport din istorie.

Perechea de pantofi sport Air Jordan 1 a fost vândută la licitație cu 650.000 de dolari. Recordul este bifat la aproape 3 luni de la cel mai recent record. Pantofii cu roșu și alb, de la Nike, au fost purtați de către faimosul sportiv în cadrul unei partide amicale disputate pe data de 25 august 1985, în Italia, la Trieste.

Pantofii lui Michael Jordan, o afacere de milioane de dolari

A doua cea mai scumpă pereche de pantofi sport din lume, purtată de către Michael Jordan într-un meci,a fost vândută la mijlocul lunii mai, în schimbul sumei de 560.000 de dolari, la casa Sothesby’s.

Din cele 11 perechi Air Jordan scoase la vânzare, 9 au fost cumpărate. În prezent, se urmărește vânzarea unei perechi purtate de către Michael Jordan la începutul primului său sezon la profesioniști, în 1984. Aceasta este estimată la 350.000 – 550.000 de dolari.

Urmăriți B1TV.ro și pe