Regretul singurului antrenor român pe care l-a avut Andreescu: ”N-am avut inspiraţia să plec din ţară pentru copilul meu”

Regretul singurului antrenor român pe care l-a avut Andreescu: ”N-am avut inspiraţia să plec din ţară pentru copilul meu”
Foto: Facebook / Bianca Andreescu

Primul antrenor al jucătoarei de tenis Bianca Andreescu, Gabriel Hristache, a făcut declarații despre performanțele sportivei.

Totodată, acesta a dezvăluit marele său regret.

Bărbatul este bucuros pentru fosta sa elevă, dar dezamăgit crunt de lipsa unei asistenţe financiare pe care Federaţia Română de Tenis să o ofere jucătorilor cu potenţial, scrie digisport.ro.

”Din păcate, în România nu sunt susţinuţi copiii talentaţi, fiul meu are aceeaşi vârstă cu Bianca, însă eu nu am avut inspiraţia să plec din ţară, iar copilul meu nu a reuşit ce a reuşit Bianca. Sistemul canadian a ajutat-o foarte mult”, a precizat Hristache, pentru sursa citată.

În 2017, mama Biancăi a declarat că federația de tenis din Canada le oferă sportivilor mult sprijin, investind foarte mult într-un copil care se remarcă.

”Dacă sunt niște copii talentați, federația le oferă mult sprijin. Canadienii sunt foarte organizați în tot ceea ce fac. De asemenea, Canada este o țară multiculturală, deci toți au venit de undeva. La început, investești ca părinte 100% bani și timp. Dacă un copil se remarcă pentru că este talentat, dacă are rezultate importante și constante, federația începe să investească foarte mult.

Acest sport este foarte scump, costurile se ridică la 250.000 de dolari pe an la acest nivel”, a afirmat Maria Andreescu, pentru prosport.ro.

Reamintim că, Bianca Andreescu a câştigat turneul de la Indian Wells. Aceasta este a patra cea mai tânără sportivă care obţine o astfel de performanţă.