Dieselgate RELOADED: 4 mari producători auto, suspectaţi de MANIPULAREA testelor de POLUARE. Ce modele sunt vizate

Dieselgate RELOADED: 4 mari producători auto, suspectaţi de MANIPULAREA testelor de POLUARE. Ce modele sunt vizate

Mai mulţi producători de automobile sunt implicaţi într-un nou scandal diesel.
Câteva state europene au cerut deja companiilor Renault, Nissan, Suzuki şi Fiat rechemarea la service a vehiculelor suspectate că falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, potrivit unor surse citate de publicaţia germană Bild am Sonntag.

În Franţa sunt vizate modelele Juke (Nissan), Captur şi Kadjar (Renault), în Olanda un model Suzuki şi în Italia Fiat 500x.
Reprezentanţii celor patru companii nu au făcut deocamdată declaraţii pe acest subiect,scrie Agerpres.

Ministerul Transporturilor din Germania a anunţat luna trecută că a decis rechemarea a 100.000 de autovehicule Opel în cadrul unei investigaţii privind emisiile poluante.

După ce Volkswagen a recunoscut că, în perioada 2005 – 2015, a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, Guvernul de la Berlin a ordonat efectuarea de teste de emisii la toatele modelele de autovehicule aflate în prezent în circulaţie în Germania.

Analiştii susţin că la vehiculele incriminate sistemul de filtrare a emisiilor poluante este dezactivat când temperatura exterioară coboară sub un anumit nivel.

Conform normelor europene în vigoare, această procedură nu este permisă decât în situaţia în care permite evitarea unui accident sau pagubelor produse motorului. În consecinţă, Guvernul german a cerut producătorilor auto să revizuiască acest mecanism.