Roberto Mancini, în centrul unui SCANDAL MONSTRU după dezvăluirile Football Leaks! Cum era plătit selecţionerul Italiei de două cluburi în acelaşi timp

Roberto Mancini, în centrul unui SCANDAL MONSTRU după dezvăluirile Football Leaks! Cum era plătit selecţionerul Italiei de două cluburi în acelaşi timp

Dezvăluirile Football Leaks îl plasează pe actualul selecţioner al Italiei, Roberto Mancini, în centrul unui scandal monstru!
Potrivit informaţiilor apărute în presa italiană, fostul antrenor al echipei Manchester City a fost plătit atât de clubul englez la care era angajat, cât şi de gruparea Al Jazira Abu Dhabi.
Cele două cluburi au în comun proprietarul, şeicul Mansour bin Zayed al-Nayhan din Emiratele Arabe Unite.

Pentru a nu încălca regulamentul fair-play-ului financiar de către Manchester City, Mancini şi-a primit o parte din salariul din perioada 2009-2013 prin intermediul unor firme înfiinţate în paradisul fiscal din Insulele Mauritius, scrie publicaţia L’Espresso, citată de news.ro.

Societăţile Sparkleglow şi IIS, în spatele cărora se afla Mancini, facturau servicii de „consiliere pe probleme legate de fotbal” clubului din Abu Dhabi.
Banii erau viraţi prin banca Barclay’s, la care şeicul Mansour era acţionar. În 2011, Sparkleglow a avut o cifră de afaceri de 3,6 milioane de euro. Un an mai târziu, IIS atingea 3,3 milioane.

Roberto Mancini, 53 de ani, a antrenat Manchester City între 19 decembrie 2009 şi 14 mai 2013, unde avea un salariu anual de 6,3 milioane de euro.
Din mai 2018, Mancini este selecţionerul Italiei.