Roger Federer DEFILEAZĂ la Wimbledon! Elvețianul ajunge în SEMIFINALE: Visul meu continuă

Roger Federer DEFILEAZĂ la Wimbledon! Elvețianul ajunge în SEMIFINALE: Visul meu continuă
Foto: gallery

Elvețianul Roger Federerse află la două meciuri de a scrie o nouă filă de istorie în tenis. Tenismenul merge mai departe în semifinale laWimbledon fără prea mari emoțiişi este foarte aproape de a-și îndepini visul de a cuceri al optulea titlu al carierei pe iarba londoneză, un record absolut, potrivit digisport.ro.

În sferturile de finală, învingătorul de anul acesta de laAustralian Opennu i-a lăsat vreo şansă lui Milos Raonic pe care l-a eliminat în trei seturi, scor6-4, 6-2, 7-6, după o oră şi 58 de minute de joc.

Prin această victorie, Federer şi-a luat astfel revanşa în faţa canadianului pentru înfrângerea suferită anul trecut în semifinale la Londra. Elvețianul a stabilit un nou record în era Open, cu 12 prezenţe în penultimul act la Wimbledon, depăşindu-l peJimmy Connors.

Performanţa a fost reuşită la meciul cunumărul 100 al carierei la All England Club, 89 dintre acestea fiind câştigate.

„Nu-mi vine să cred, 100 de meciuri… Sunt foarte fericit că am fost ajutat în toţi aceşti ani de corpul meu. Şi sunt foarte, foarte fericit să fiu într-o altă semifinală aici. Visul meu continuă. Vom vedea ce se întâmplă”, a declarat Federer.

Nadal, marele adversar a lui Federer, dar liderul mondialAndy Murrayau fost eliminaţi, iarNovak Djokovics-a văzut nevoit să se retragă din cauza unor problemel medicale apărute în timpul meciului. Câștigarea celui de-al 19-lea titlu deGrand Slamdin cariera sa incredibilă pare să fie doar o chestiune de timp.

În semifinale Federer îl va întâlni pe Tomas Berdych, finalistul din 2010 la Londra. Cehul s-a bucurat de abandonul lui Djokovic pentru a ajunge în această fază, unde vor mai juca americanulSam Querreyşi croatulMarin Cilic.

Tags: