România a devenit campioană europeană la culturism şi fitness, pentru prima dată în istoria Federaţiei Române de Culturism şi Fitness

România a devenit campioană europeană la culturism şi fitness, pentru prima dată în istoria Federaţiei Române de Culturism şi Fitness

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean, a anunţat, luni, că România a devenit campioană europeană la culturism şi fitness, la Campionatul European care a avut loc la Santa Susanna din Spania, reprezentând o premieră în istoria federaţiei.

Campionatul se desfășoară în perioada 5 – 9 mai, în Santa Sussana din Spania.

România a devenit campioană europeană, pentru prima dată în istoria Federaţiei Române de Culturism şi Fitness

Președintele Federației a povestit despre victoria României printr-o postare făcută publică pe contul personal de facebook al acestuia „Într-o competiţie foarte puternică cu aproape 1.000 sportivi din 41 de ţări, România a devenit campioană europeană, pentru prima dată în istoria Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, detronând Spania (ţara gazdă) sau alte ţări puternice cu tradiţie şi rezultate în frumosul nostru sport!”

Gabriel Toncea a povestit și despre ceea ce a simțit în acele momente de glorie, specificând că „Nu vă pot exprima ce sentimente frumoase şi unice trăiesc datorită acestei victorii imense! Din cauza oboselii (am dormit maxim 8 ore în ultimele 3 zile!) îmi este greu să vă mulţumesc nominal tuturor celor care prin faptele sau gândurile voastre bune ne-aţi împins efectiv spre victorie, dar voi reveni într-o postare ulterioară cu detalii mai exacte, atât despre numărul medaliilor obţinute, cât şi cumulul de factori care a făcut ca imnul naţional al României să fie intonat de nu mai puţin de 25 de ori în cele 3 zile de competiţie”, se arată în postare.

Marcel Manea este din Sibiu și a participat la Campionatul European de Fitness din Spania. Marcel Manea a obținut medalia de aur la caterogia Men`s Bodybuilding.

Gabriel Toncean, vicepreședinte în cadrul FRCF

Preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness  Gabriel Toncean, a fost ales, acum câteva zile, vicepreşedinte în cadrul Federaţiei Europene de Culturism şi Fitness , obiectivele sale fiind promovarea acestui sport în zona universitară şi dezvoltarea conceptului de Fitness Challenge.

„Am primit votul de încredere al colegilor prezenţi la Congresul EBFF, care a avut loc în preambulul Campionatului European din Santa Susanna (Spania). E un mare pas înainte pentru sportul românesc şi pentru România, cu atât mai mult cu cât sunt primul român care a acces vreodată la o funcţie în rândul forului de conducere al EBFF. În acest sens au contat mult rezultatele excelente obţinute de membrii lotului naţional al României în ultimii ani şi eficienţa echipei FRCF! Vă mulţumesc tuturor pentru efortul şi susţinerea voastră!“, a declarat Gabriel Toncean.

Urmăriți B1TV.ro și pe