România, posibilă candidată pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2028

România, posibilă candidată pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2028
România, posibilă candidată pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2028.

Premierul Nicolae Ciucă a avut astăzi o discuție cu șefii Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), care i-au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2028.

În condițiile în care infrastructura pentru sporturi de iarnă din România nu este deloc consolidată, premierul a subliniat necesitatea abordării cu maximă seriozitate a sportivilor de înaltă performanță.

 Candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret, ediția de iarnă 2028

Întâlnirea a avut loc la Palatul Victoria și a avut ca teme de discuții participarea Echipei Olimpice Team Romania la JO Beijing 2022, proiectul de sustenabilitate Complex Olimpic ”Sydney 2000” din Izvorani, candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret, ediția de iarnă 2028 și strategia propusă în perspectiva participării României la Jocurile Olimpice de vară Paris 2024.

„Premierul și-a exprimat susținerea față de consolidarea bazelor sportive”, se arată într-un comunicat COSR.

Propunerea a fost primită cu interes de partea guvernamentală

În cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat inițiativa de a înscrie România pe lista țărilor care ar putea organiza Jocurile Olimpice de Iarnă din 2028, propunere care a fost primită cu interes de partea guvernamentală.

Deocamdată, infrastructura pentru sporturi de iarnă din România necesită consolidare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:39 - Volodimir Zelenski, despre moartea civililor din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”. Zeci de ucraineni au decedat în urma atacului aerian
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război
14:04 - Momentul in care soldații ucraineni distrug armamentul invadatorilor ruși (video)
14:00 - Sharon Stone a dominat covorul roşu de la Cannes. Actriţa în vârstă de 64 de ani a stârnit admirația publicului
13:57 - Cei mai mulți refugiați ucraineni vor să părăsească Ungaria, spune AFP. Problema este că Viktor Orban e pro-rus, susține o femeie care a fugit de drama războiului declanșat de Moscova
13:35 - Circa 30 de instructori militari vor fi trimiși de Guvernul Noii Zeelande în Regatul Unit
13:34 - Polonia renunță la gazul rusesc, după 30 de ani de aprovizionare: „Am ştiut întotdeauna că Gazprom nu este un partener de încredere”
13:28 - Rusia acuză Occidentul că a declanșat o criză alimentară globală prin introducerea sancțiunilor