”Stejarii” s-au calificat la MONDIALE după un SCANDAL MONSTRU în Belgia: Arbitrul român a fost AGRESAT și ALERGAT pe teren (FOTO, VIDEO)

”Stejarii” s-au calificat la MONDIALE după un SCANDAL MONSTRU în Belgia: Arbitrul român a fost AGRESAT și ALERGAT pe teren (FOTO, VIDEO)

Deși România a pierdut rușinos trofeul Rugby Europe International Championship în Georgia, cu scorul de 16-25, eșecul naționalei spaniole din Belgia le-a adus stejarilor o calificare surpriză la Campionatul Mondial din 2018.

Spaniolii au fost conduși pe toată durata partidei, avansul gazdelor ducându-se la 15 puncte. Ibericii au pierdut dramatic în deplasare cu scorul de 10-18, în favoarea belgienilor. Deși s-au apropiat la numai 5 lungimi cu 10 minute înainte de final, spaniolii au scăpat victoria pe sub degete. Belgienii au câștigat decisiv încă trei puncte la finalul partidei prin intermediul lui Vincent Hart, scrie gsp.ro.

Partida din Belgia nu a fost lipsit de controverse. Spaniolii au găsit rapid țapul ispășitor pentru înfrângerea dramatică în arbitrul român care a condus meciul. Acesta a fost alergat pe teren la finalul partidei de către jucătorii spanioli care și-au ieșit din minți, fiind nevoie de intervenția forțelor de ordine.

Controversele au apărut în condițiile în care românul a arbitrat un meci decisiv pentru calificarea stejarilor. “Mulți dintre cunoscuți și specialiști în rugby spun că a arbitrat bine, însă ibericii sunt furioși. Cică a tras cu belgienii că să se califice „stejarii” la Cupa Mondială, mai ales că șeful rugby-ului european este tot un român, Octavian Morariu. Dacă ei sunt subiectivi, hai să fim și noi! E un arbitru bine cotat și nu cred că un astfel de om se poate preta la așa ceva”,a comentat jurnalistul Daniel Andrei Nazare pe Facebook.

Arbitrul român Iordachescu este atacat dur și în presa spaniolă: „Ne-a oprit atacurile de fiecare dată, în timp ce belgienilor le-a asigurat mereu continuitate. Placajele înalte ale adversarilor le-a văzut abia pe finalul meciului. Cel mai mult ne-a afectat însă fragmentarea, n-am reușit să ne dezvoltăm jocul”, scrie Cotidianul Marca.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

În urma acestor rezultate, stejarii au obţinut calificarea de pe locul 2, cu 14 puncte iar Spania a încheiat pe 3, cu 13 puncte, şi va juca un baraj cu Portugalia pentru calificarea la CM.

România va evolua la Mondial în grupa A, unde le va întâlni pe Irlanda, care a câștigat Turneul celor 6 Națiuni, Scoția, Japonia și una dintre Spania, Portugalia și Samoa.

Obiectivul ”stejarilor” va fi cel mai probabil o victorie în fața echipei venite de la baraj și evoluții cât mai bune în fața celor trei mari favorite. Turneul final se va disputa în perioada 20 septembrie – 2 noiembrie 2019. România va evolua pe 20 septembrie împotriva Japoniei chiar în meciul de deschidere al turneului.