Rusia a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de iarnă

Rusia a fost exclusă de la Jocurile Olimpice de iarnă
Foto: olympic.org

Echipa națională a Rusiei a fost suspendată de la participarea la Jocurile Olimpice care vor avea loc anul viitor în Coreea de Sud și va trebui să plătească o amendă de 15 milioane de dolari. Decizia a fost anunțată de către Comitetul Executiv al CIO, reunit în aceste zile la Lausanne, Elveția, informează tv8.md.

Sportivii ruși ”curați” vor putea participa, totuși, la Jocurile Olimpice din 2018, dar doar sub drapelul olimpic. Decizia în privința fiecăruia dintre aceștia va fi luată de către un grup special constituit.

Hotărârea a fost luată după ce o comisie CIO a ajuns la concluzia că, în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci, în 2014, Rusia a fost implicată în ”manipularea sistematică a regulamentelor antidoping. Acest lucru s-a întâmplat la diferite niveluri administrative, juridice și de responsabilitate”. O a doua comisie a reverificat testele antidoping ale participanților de la Soci.

În noiembrie 2017, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că acuzațiile aduse sportivilor ruși în ceea ce privește utilizarea dopajului este asociată cu viitoarele alegeri prezidențiale din 2018.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu
22:38 - Marea Britanie, UE și SUA se vor implica în documentarea cazurilor de presupuse crime de război din Ucraina