Sepsi OSK, sancționată pentru rasism / Decizia UEFA poate fi schimbată la tribunal

Sepsi OSK, sancționată pentru rasism / Decizia UEFA poate fi schimbată la tribunal
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Formația covăsneană Sepsi OSK a fost amendată de UEFA cu 10.000 euro pentru rasism, notează digisport.ro.

UEFA consideră că salutul fanilor lui Sepsi, din partida jucată în deplasare cu Olimpija Ljubljana, în turul al doilea din Conference League, a fost asemănător cu cel nazist, așa că echipa antrenată de Cristiano Bergodi nu a scăpat nesancționată.

Sepsi OSK, amendată pentru rasism

„În urma celor consemnate de obervatorul de joc după terminarea meciului de fotbal disputat în Slovenia la data de 28 iulie dintre echipele Olimpija Ljubljana și Sepsi OSK, forul european, UEFA a sancționat clubul nostru cu suma de 10 mii euro, precum și cu obligația de a lăsa liber 500 de scaune la meciul ce se va disputa mâine dintre echipa noastră și Djurgårdens IF din Suedia. Aceste locuri pot fi ocupate în exclusivitate de copii. Datorită celor de mai sus, suntem obligați de a sista vânzările de bilete pentru meciul de mâine”, se arată în comunicatul transmis pe pagina de Facebook.

Sepsi face recurs

Clubul covăsnean nu acceptă însă decizia UEFA, așa că a anunțat că va face apel.

„Împotriva acestor decizii vom depune contestaţie, însă vânzarea de bilete nu o mai putem continua. Din păcate, există deja precedent pentru acest lucru, în trecut şi o altă echipă fiind sancţionată pentru acelaşi lucru, după care suporterii au făcut gestul conducând simultan ambele braţe de la inimă la cer, arătând astfel devotamentul faţă de echipă, de club, de oraş”, au adăugat oficialii celor de la Sepsi.

Urmăriți B1TV.ro și pe