Simona Halep a făcut anunțul: Cine este noul antrenor, înlocuitorul lui Darren Cahill (FOTO)

Simona Halep a făcut anunțul: Cine este noul antrenor, înlocuitorul lui Darren Cahill (FOTO)
Simona Halep / Foto: @SimonaHalep @TennisWin_Social_Marketplace (Instagram)

După ce a încheiat contractul cu Darren Cahill, Simona Halep și-a găsit un nou antrenor. Fostul lider mondial tocmai a făcut anunțul mult așteptat de fanii săi, în ziua în care a împlinit 30 de ani. Mai precis, este vorba despre o veche colaborare, Adrian Marcu (60 de ani).

Antrenorul român a mai antrenat-o pe Simona Halep la începutul carierei sale profesioniste.

„Domnul Dobre este în echipă şi a venit şi domnul Marcu. Avem o echipă completă. Plec la aceste turnee cu domnul Marcu. Întotdeauna am avut afinitate cu dumnealui. În 2013 am avut rezultate foarte bune.

Singur nu poţi la acest nivel, e presiune. Sunt emoţii înainte de meciuri. Trebuie să fie o persoană care are încredere în tine şi trebuie să am şi eu încredere în ea, să îmi ofere linişte”, a declarat Simona Halep.

Cine este Adrian Marcu, noul antrenor al Simonei Halep

De-a lungul carierei, Adrian Marcu a mai pregătit sportivi precum Andrei Pavel, Adrian Ungur, Alexandra Dulgheru și Andreea Mitu. În periaoda 1998-2008, Marcu a fost căpitan și antrenor de Cupa Davis.

În calitate de jucător, Adrian Marcu a bifat 26 de meciuri la Cupa Davis, pentru România, împotriva SUA, Irlanda, Marea Britanie, Danemarca, RFG și Austria. El mai are în vitrină 12 titluri de campion național la simplu și dublu. Cea mai bună clasare a sa, în calitate de tensmen profesionist a fost locul 170 ATP și 175 ATP la dublu.

Adrian Marcu o va pregăti pe Simona Halep alături de Daniel Dobre (52 de ani), cel poreclit „Brică”, angajat pentru a treia oară de fostul lider mondial, în mai 2021. Primele sale mandate au fost în 2015-2017, ca secund al lui Cahill și în 2019, când Halep a cucerit Wimbledonul.

Simona Halep va evolua luna viitoare la turneul de la Indian Wells (6-17 octombrie).

Adrian Marcu, antrenor de tenis